ABD, Türkiye seyahati konusunda vatandaşlarını yine uyardı

ABD, Türkiye seyahati konusunda vatandaşlarını yine uyardı

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye seyahat edecek olan vatandaşlarını “terör tehdidi” gerekçesi ile uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde terörist grupların artan tehditleri nedeni ile vatandaşlarına özellikle Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmekten sakınmalarını salık verdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın 23 Ağustos’ta Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli diplomatlarının ailelerinin gönüllü olarak Türkiye’den ayrılmaları yolundaki çağrı süresini de 23 Eylül’e kadar uzattığı belirtildi.

ABD’nin Türkiye’deki diplomatlarının aileleri için gönüllü olarak ülkeyi terk etmeleri çağrısının darbe girişimi nedeni ile ilan edilen OHAL’den doğabilecek güvenlik endişesiyle yapıldığı kaydedildi.

Ankara, İstanbul ve Gaziantep’te yaşanan terör hadiseleriyle, polis ve askeri faaliyetlerin gözle görülür artışı karşısında potansiyel terör olaylarını arttabileceği vurgulanan açıklamada, gelişmelerin yakından takip edildiği dile getirildi.  

Dışişleri açıklamasında, “ABD vatandaşları Türkiye’ye seyahat ihtiyaçlarını gözden geçirmeliler. Buna ek olarak, son zamanlarda da güvenlik güçleri tarafından Türk ve ABD çifte vatandaşlığına sahip insanların gözaltına alınma veya tutuklanmalarına karşı konsolosluğumuza erişim güvencelerinde gecikmeler yaşanmakta” denildi.

Yabancı uyruklu ve ABD vatandaşı turistlerin Türkiye’deki uluslararası (IŞİD) ve yerli terör örgütlerinin hedefi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kalabalık ortamlardan uzak durması konusundaki 3 Mart tarihli çağrı yineledi.

Dışişleri, vatandaşlardan güvenlikleri için çok dikkatli olmaları ve yerel basını yakından takip etmeleri uyarısında bulundu.

Açıklamada, Türkiye’de görevli ABD hükümet personelinin Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ gibi güneydoğu illerine seyahat etmelerinin kısıtlandığı belirtildi. Yine Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarından Suriye sınırına yakın bölgelerden durmaları konusunda çağrı yaptı.

Dışişleri, 29 Mart’ta İzmir, Adana konsolosluğunda görevli ABD devletine çalışan personelin ailelerinin Türkiye’yi gönüllü olarak 23 Eylül’e kadar terk etmeleri yolunda yaptığı çağrıyı yineledi. ABD Adana Konsolosluğu’nun rutin işlerini yapmaya devam edeceğini ve kapanmayacağı da dile getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.