Soyadı ağır geliyor

Soyadı ağır geliyor

Beatles’ın efsane ismi John Lennon ile Yoko Ono’nun tek çocuğu Sean Lennon, soyadının ağırlığının, başarısının kitlelere ulaşmasına engel olduğu görüşünde.

Yapımcı, müzik grubu üyesi, şarkıcı ve çevre eylemcisi olarak aslında şimdiye kadar epeyce meşhur olması gereken Sean, soyadının Lennon olması yüzünden herkesin kendisine belirli bir önyargıyla yaklaştığını, bunun da önünü tıkadığını söylüyor.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Lennon, şu sıralarda üyesi olduğu Fat White Family grubuyla, Ekim ayında çıkacak Moonlandingz adını verdikleri yeni bir albümü tamamlama uğraşı içinde.

Lennon, aynı zamanda kız arkadaşı Charlotte Kemp Muhl ile birlikte kurdukları Chimera Music’deki stüdyoda, Moonlandingz‘in kayıtlarını yapıyor. Lennon’ın tek bir işi yok. Harıl harıl çalışıyor. Kendisi ve The Ghost of a Saber Tooth Tiger adı altında birlikte çaldıkları Muhl’un grubu için yeni şarkılar besteliyor.

Ayrıca on yıldır ilk kez çıkaracağı solo albüm için kolları sıvamış durumda.

Sean, annesi Yoko Ono ile Ocak ayında birlikte çıkaracakları albüm için de şarkılar besteliyor. bunların dışında, Sean Lennon, New Yorklu bazı sanatçı arkadaşlarını konu alan bir belgeselin de yönetmenliğini yapıyor.

Ekim’de 40 yaşına basacak olan Sean, kendisine miras kalan Lennon soyadından çok, hayatına bir yön vermeyi ve dünyaya kendi özgün tarzıyla damga vurup vurmamayı düşünüyor. Tabii ki bunu bir çevre eylemcisi gibi düşünerek yapıyor.

Sean Lennon, “Sanırım daha yaşlı olmayı düşünmekten çok, gezegenimizin içinde bulunduğumuz çağda nasıl sona doğru gittiğini düşünmek çok daha doğru… Yirmili, otuzlu yaşlarınızda daha soyut düşünüyorsunuz ama orta yaşa geldiğinizde ister istemez dünyaya daha gerçekçi bakıyorsunuz” diyor.

İnsanların soyadını duyduklarına, kendisinden pozitif veya negatif gerçekçi olmayan beklentiler içine girdiklerini anlatan Sean, kız arkadaşı Muhl ile 2008’de kurdukları grubun da bu önyargılara kurban gittiği düşüncesinde. Sean, “İnsanlar, bir şarkı sözünün altında Lennon soyadını gördüklerinde, gerçek tepkilerini göstermiyor. Bu soyadını kullanmasam, babama, aileme ve kendime saygısızlık edeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden soyadımı hiçbir zaman gizlemedim” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.