Elton John Vakfı’na ABD hükümetinden destek

Elton John Vakfı’na ABD hükümetinden destek

Elton John, 1992’de ABD, 1993’de de İngiltere’de kurduğu Elton John AIDS Vakfı’nın, ABD hükümetiyle yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Önceki gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşme yaptığını dile getiren John, AIDS tehlikesi konusunda farkındalık oluşturmak ve tedavi olanaklarının arttırılması için yedi milyon dolarlık bir fon aldığını anlattı.

ABD hükümetiyle ortaklaşa oluşturulan Health4Men yardım programı kapsamında, özellikle Güney Afrika’daki eşcinsel ve trans bireylerin tedavi edilmesi ve AIDS’ten korunması yönünde çalışmalar yapılması hedefleniyor.

“Hayalim gerçek oldu” diyen John, ABD ile vakfı arasındaki işbirliğinin önemli işler yapacağını vurguladı. İngiltere’nin en önemli müzisyenlerinden biri olarak gösterilen John, sözlerine şöyle devam etti: “Ne olursa olsun, AIDS’in olmadığı bir dünyada yaşamak zorundayız.”

İşbirliğinden dolayı ABD hükümeti adına John’a minnettar olduğunu ifade eden Kerry, “Sir Elton John’a çabaları için teşekkür ediyorum. Eminim ki birlikte çok güzel işler yapacağız. O, çaresiz insanlara yardım etmek için kendini adamış biri. Pek çok insanın hayatını kurtaracağından şüphem yok.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.