New York Türk Film Festivali’nde bu yıl 8 film gösterilecek

New York Türk Film Festivali’nde bu yıl 8 film gösterilecek

The American Turkish Society (ATS) tarafından düzenlenen 15. New York Türk Film Festivali 31 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında School of Visual Arts Theatre’da gerçekleştirilecek.

Festival 15 sene boyunca 300’u aşkın klasik ve çağdaş dönem uzun metraj, belgesel ve kısa filmi gösterime sokarak şuana kadar 25 bin üzerinde seyirciye ulaştı. Türkiye sinemasını tanıtan festivalin bu yılki programında 7 uzun metraj ve 1 belgesel film yer alıyor.

Festivalin açılışı, 31 Mart Perşembe gecesi, Çağan Irmak’ın yeni filmi “Nadide Hayat” ile gerçekleşecek ve gösterim ardından filmin oyuncularından Yetkin Dikinciler ile bir söyleşi yapılacak. 1 Nisan Cuma günü ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un katılımı ile kendisinin yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu üstlendiği “Bulantı” filminin gösterimi ve sonrasında söyleşisi planlanıyor.

Türkiye’nin 2016 yılı Oscar adayı seçilen “Sivas”ın New York prömiyerinin gerçekleşeceği festivalde aynı zamanda, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 4 dalda Altın Portakal almış olan “Sarmaşık”, dünya prömiyerini 65. Berlin Film Festivali’nde yapan “Kar Korsanları”, Fransa’nın 2016 Oscar adayı “Mustang”, “Limonata” ve “Motör”ün gösterimleri de yapılacak.

Yetkin Dikinciler ve Zeki Demirkubuz’un yanı sıra, Nadir Sarıbacak, Faruk Hacıhafızoğlu ve Cem Kaya’nın da katılım göstereceği festivalde film gösterimleri öncesi resepsiyonlar ve söyleşiler yapılacak.

ATS  Direktörü Marie Stewart, “Türk sanat ve kültürünü New York izleyicisi ile tanıştıran New York Türk Film Festivali oldukça değerli bir program. Türkiye’nin film endüstrisinin önemli örneklerini Türk ve Amerikalı sinema severler ile buluşturmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

1949 yılında kurulan ATS, Amerika ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve iş dünyası alanlarındaki bağları geliştirmek üzere Amerika’da faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşudur.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.