EMS, California’daki eyalet liderleri bir araya geldi

EMS, California’daki eyalet liderleri bir araya geldi

Etnik medya üyelerine yaptığı bilgilendirici toplantıları ile adından söz ettiren Ethnic Media Service (EMS), California’da bulunan eyalet liderleri ile bir araya gelerek iletişim ağını genişletti.

EYALET LİDERLERİNDEN BÜYÜK İLGİ

Sacramento’nun liderleri ve karar vericileriyle buluşmak üzere etnik medya için düzenlenen ilk konferansa davet edilen politika yapıcılar ve seçilmiş yetkililer bu daveti heyecanla kabul ettiler. Humboldt’a kadar kuzeyden ve Calexico’ya kadar güneyden gelen 150 kadar etnik medya uygulayıcısı da onlarca iletişim uzmanı, gazetecilik okulu öğretim üyesi ve CBO temsilcisinin katılımıyla bu davete icabet etti.

Sacramento’daki Kimpton Sawyer Hotel’de 31 Ağustos’ta düzenlenen etkinlik, Dışişleri Bakanı Shirley Weber ve ABD Nüfus Sayımı Direktörü Rob Santos’un da katıldığı bir öğle yemeğiyle başladı; üst düzey devlet kurumlarının liderleriyle genel oturumlar; toplum tabularının nasıl haberleştirileceğine dair bir muhabir yuvarlak masa toplantısı ve etnik medya ödül töreni düzenlendi. Katılımcı sayısı 350’ye yaklaştı.

Valilik Sivil Katılım ve Stratejik Ortaklıklar Kıdemli Danışmanı Maricela Rodriguez, konuşma davetini kabul ederken ve eyalet hükümetindeki diğer kişileri katılmaya teşvik ederken gönderdiği e-postada, “Bu çığır açan etkinliğe katılmaktan ve 2020 Nüfus Sayımı ve pandemi müdahalemiz de dahil olmak üzere iletişim kampanyalarımızdan öğrendiklerimizi ve etnik medyanın oynadığı önemli rolü paylaşmaktan heyecan duyuyorum” dedi.
Rodriguez, beş devlet kurumunun liderleri için düzenlenen ilk iki genel oturumda açılış konuşmacısıydı – her ikisi de samimi bir fikir alışverişi sağlamak için kayıt dışı olmasına rağmen etnik medya tarafından tamamen dolduruldu.

Runyon Salzman CEO’su Chris Holben açılış yemeği için geldiğinde etrafına bakarak “Bu, etnik medya ve eyalet düzeyinde çeşitli programlara katkıda bulunan ajanslar için bir sempozyum için gelen yüzlerce insanın katıldığı harika bir etkinlik” dedi. Holben, etnik medya ile nasıl çalışılacağı konusunda örnek teşkil ettikleri için ödüllendirilen beş iletişim şampiyonundan biriydi.

Güney Körfezi’nde AAPI kitlelere hizmet veren Ding Ding TV’nin kurucusu ve yöneticisi Diana Ding’in moderatörlüğünü yaptığı açılış oturumunda Maricela Rodriguez, Kaliforniya Sağlık Hizmetleri Departmanı (DHCS) direktörü Michelle Baass ve Kaliforniya Yaşlanma Departmanı direktörü Susan DeMarois yer aldı. Konuşmacılar, en acil endişeleri olan aşırı hava koşulları, MediCal alıcıları için sağlık hizmetlerine erişim ve yaşlanan bir eyalette yaşlılığın zorlukları konularında iletişim önceliklerini paylaştılar.

Ding, “Beni etkileyen şey, bu karar vericilerin bizimle konuşurken ne kadar samimi oldukları ve kapıyı açmaya ne kadar istekli olduklarıydı” dedi. “Doğrudan hizmet sağlayan CBO’lar gibi etnik medyanın da hizmet sağlayıcı olduğunu anladıklarını düşünüyorum – halkı hükümetin ne yaptığı ve kaynaklarının neler olduğu konusunda eğitiyoruz.”

Ding, yaşlanan nüfusun “etnik medyanın yeterince odaklanmadığı büyük bir fırsatı temsil ettiğini söylüyor. CDA ve DHCS gibi devlet kurumları, benim gibi AAPI kitlelerin varlığından haberdar olmadığı harika kaynaklar sağlıyor. Bizim kayıp halka olmamız gerekiyor.”

Arapça yayın yapan Al Enteshar’ın kurucusu ve yayıncısı Fatmeh Bakhit de yaşlanma konusunun Arap Amerikalılar için ön planda olduğunu söyledi. “İlk kez kamu görevlilerini dinleme ve onlarla yüz yüze görüşme fırsatı buluyoruz. Her biri önemliydi ama asıl önemli olan hepsinin bir arada olmasıydı.”

Bakhit, Nüfus Sayımı Direktörü Rob Santos’u tüm toplulukları eşit kabul ederek yürekten konuştuğu için övdü.

Çince yayın yapan World Journal’ın deneyimli muhabiri ve yazılı basında Son Dakika Haberleri dalında ödül sahibi Charles Ding, “Azınlık toplulukları ile hükümetin tüm kademeleri arasında daha yakın ilişkiler kurmak harikaydı” dedi.

Ulaştırma Bakanı Toks Omishakin ve Hükümet Operasyonları Bakanı Amy Tong’un diğer konuların yanı sıra geniş bant erişimi, yüksek hızlı tren ve hükümet sözleşmelerinde eşitlik konularında konuştuklarını belirtti. “Genellikle, bizimle doğrudan konuşmalarını sağlamak bir yana, onlarla röportaj yapmak bile bizim için kolay olmuyor.”

‘Bizimle etkileşim kurmak önemli’

“Benim için en aydınlatıcı olan, karar vericilerle yapılan kayıt dışı oturumlardı. Bizi dinlediklerini ve bizimle etkileşime geçmenin önemli olduğunu gösterdiler. Toplumlarımızı yönlendirdiğimizi biliyorlar,” diyor ağırlıklı olarak Afrika diasporası üyelerine hizmet veren Immigrant Magazine’in yayıncısı Pamela Anchang.

Eşi ve ortak yayıncısı Charles Anchang ise “Kolektif bir ses oluşturduğumuzu ve birliğimizde güç olduğunu görüyorlar” diye ekledi.

Philippine News Today’den Francis Espiritu ilk iki oturuma katıldıktan sonra “EMS ve CBM’ye tebrikler” dedi. “Bu grupları bir araya getirmek kolay değil… Siz tam isabet kaydettiniz.”

Espiritu, “bütçe sürecine ve yetkililerin sosyal yardım fonlarının nasıl harcanacağına ilişkin kararları nasıl aldıklarına dair filtresiz sorular sorma fırsatını” takdir ettiğini söyledi. Espiritu ayrıca ertesi sabah Sacramento’nun güç koridorlarında nasıl gezinileceği hakkında konuşmak üzere birkaç seçilmiş yetkiliyle yapılan kahvaltı toplantısına da dikkat çekti. Şimdi, “yetkililerden daha fazla destek ve yetkililere erişim için savunuculuk yapmak söz konusu olduğunda daha proaktif olmamız gerektiğini” vurguladı.

Günün etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için Etkinlik Programına göz atın.