Seattle’da ‘Aşırılık Kanseriyle Mücadele’ paneli

Seattle’da ‘Aşırılık Kanseriyle Mücadele’ paneli

San Bernardino saldırısının ardından Pacifica Enstitüsü’nde 15 Aralık’ta “Aşırılık Kanseriyle Mücadele” başlığı adı altında 150 kişinin katılımıyla bir panel düzenlendi.

İmam Jihad Türk ve Jawad Khaki’ nın katılımıyla gerçekleşen panelde Amerika’daki Müslümanlar üzerindeki olumsuz düşünceler üzerinde konuşuldu. IŞİD’in dini bir konu olmaktan çok jeopolitik bir konu olarak değerlendirilmesi üzerinde duruldu. Türk ve Amerikalı birçok davetlinin katıldığı panel ilgiyle takip edildi.

Konuşmacı İmam Jihad Türk  aşırılığın nedenlerine değindi. Günümüzde İslam dünyası hakkında olumsuz düşüncelerin hızla yayılmasına neden olan IŞİD hakkındaki görüşlerini belirten Türk, IŞİD’in dini bir konu olmaktan çok jeopolitik bir konu olarak gündeme geldiğini ve IŞİD’in kişilerin  dini duygularını kullanarak, politik amaçlara alet ederek bir çatışma ortamı oluşturduğunu ifade etti.

Khaki, Müslümanlar üzerinde olumlu hava oluşturulması hakkında dini liderlerin daha fazla barış mesajı göndermelerinin önemini vurguladı ve Fethullah Gülen’in Wall Street Journal’daki ilgili makalesini göstererek, Gülen’in mesajının önemini vurguladı. IŞİD’in eğitim kamplarının ve sosyal medya üzerindeki etkinliğinin gençlerin bu gruba sempati duymasına sebep olduğunu belirtti.

Panelde Müslüman karşıtı politik gruplaşmalar üzerinde de duruldu. Bu gruplaşmalara karşılık imamların ve diğer dini liderlerin daha fazla birlikte hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

Son olarak Müslüman olan ve olmayan insanların birbirleriyle daha fazla iletişim halinde olup pozitif Amerikan imajının Müslümanların diğer alanlara taşıması gerektiğini vurgulandı.

150 kişinin katılımıyla gerçekleşen bu panel toplumda kutuplaşan havayı yumuşatmak ve farklı fikirleri uzlaştırmak için güzel bir vesile oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.