Atlanta’da ‘Herkes O’nu okudu’

Atlanta’da ‘Herkes O’nu okudu’

Atlanta’da Türk Amerikan İslam Enstitüsü (TAII) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası ve Regaip kandili programında hafta sonu okulu öğrencilerinin performansları göz doldurdu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TAII Başkanı Cavit Agu’nun açılış konuşması ile devam etti. Ardından 17 kişilik kadrosuyla 6. sınıf öğrencisi Bahriye Agu’nun önderliğinde hafta sonu okulu minikler ilahi grubu sahne aldı. Daha sonra ise “40 yaşındasın” şiiriyle Sueda Polat ve hafta sonu okulu kız ilahi korosunun performansı izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Programda Boşnak İlahi grubu söylediği Türkçe ilahiyle izleyenleri şaşırttı. Fatma Samsanitse isimli öğrencinin Peygamber Efendimize yazdığı mektubu okumasının ardından, Nuran Sercan ve Amine Akçin’nin canlı keman ve piyano performansı eşliğinde sahneye çıkan hafta sonu okulu kız ve erkek ilahi grupları ingilizce ve Türkçe ilahileriyle herkesin beğenisini topladı.


Programda ayrıca TAII’nın Kuran kursuna katılan yetişkinler ve hafta sonu okulu öğrencilerine sertifikaları verildi.

“Herkes onu okuyor”  kampanyası dolayısıyla Efendimizin hayatı kitabını okuyan ve testini başarıyla geçen bütün öğrenciler sahneye davet edilerek ödülleri takdim edildi.

 

Çocukların, ülkelerinden bukadar uzakta böylesine güzel yetiştiğini ve Efendimizin sevgisini bu denli hissedebildiklerini görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden veliler programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Program Veda Hutbesi’yle program sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.