‘Love is a Verb’ California’da izleyicilerle buluştu

‘Love is a Verb’ California’da izleyicilerle buluştu

Hizmet Hareketi’ni anlatan “Love is a Verb” belgeseli, ABD’de izleyicilerle tekrar buluştu.

Şu ana kadar kırk yerde gösterime giren belgesel, 10 Şubat’ta California’nın başkenti Sacramento’da Tower Theatre’da; 11 Şubat’ta ise Berkeley’de Landmark Shattuck Sineması’nda gösterildi.

Belgesele ilgi büyüktü. Belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını 3 Emmy ödülü sahibi Terry Spencer Hesser’in üstlendi. Belgesel, Hizmet Hareketi’ni ve harekete fikirleriyle rehberlik eden Fethullah Gülen Hocaefendi’yi anlatıyor.

Maryland Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” ödülüne layık görülen ve ABD Film Festivali tarafından da tanınan belgesel filmin çekimleri 5 farklı ülkede gerçekleştirildi. Belgeselde, Hocaefendi’nin hayatı, Hizmet Hareketi’nin gelişimi, uluslararası arenaya çıkışının yanı sıra Türkiye ve ABD’de yaşanan birtakım sıkıntılara dikkat çekiliyor.

Hocaefendi’nin harekete ilham kaynağı olduğunu anlatan belgeselde, uzman görüşleri ekseninde Hizmet’in amacı, çalışma şekli ve hedefini anlatan toplantılar da detaylı şekilde işleniyor. Belgeselde ayrıca Hizmet Haraketi’nin eğitim, insani yardım ve dinler arası diyalog faaliyetlerine de yer veriliyor.

Berkeley’de belgeselin gösteriminden sonra, KWMR radyosunda sunucu olan Susan Santiago, Türkiye gezisinde karşılaşmış olduğu Hizmet Hareketi’ne mensup kişilerin misafirperverliklerini ve iyiliklerini anlattı. Graduate Theological Union Üniversitesi’nde Profesör olan Marianne Farina Hizmet Hareketi’nin Sufizm düşüncesiyle insanları şefkatle hizmet etmeye çalıştığının üzerinde durdu. Marianne, “Uygulamalı Sufizm’i Hizmet Hareketinde gördüm” dedi.

Konuşmacılar ayrıca Hizmet Hareketi’nin Eğitim ve Diyalog Faaliyetlerine dikkat çekerek; Hizmet Hareketi’nin dünya barışı için gösterdiği çabanın çok önemli olduğunu söylediler.

Belgeselin gösterimine ABD’nin çeşitli yerlerinde devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.