New York’ta ‘Kutlu Doğum’ programı

New York’ta ‘Kutlu Doğum’ programı

ABD’de ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri her yıl artan bir ilgi ile karşılanıyor.

Farklı eyaletlerde çoğu Amerikalı çok sayıda katılımcının yoğun ilgi ve katkısı gerçekleştirilen etkinlikler, New York’ta da her yıl daha kalabalık bir katılımcı grubuna ulaşıyor.

T.C. New York Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in kutlu doğumu vesilesiyle O’nu anmak, O’nun insanlığa kazandırmış olduğu güzel hasletleri tekrar hatırlamak ve hayatımıza uyarlamak adına bir kutlu doğum programı düzenliyor.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul konuşmacı olarak katılacak ve “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu bir konferans verecek.

Programda ayrıca Ahmet Erdoğdular Musiki Grubu tarafından Türk Tasavvuf Musikîsi konseri verilecek.

Hz. Muhammed (SAV)ın dünyaya teşrifleri olan Rebiülevvel ayının 12. gecesi, asırlardır “Mevlid Kandili” olarak idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, milady takvima göre Peygamberimiz’in doğum gününü içine alan haftayı, 1989 yılından bu yana “Kutlu Doğum Haftası” ilan etti.

Kutlu Doğum Haftası bu yıl “Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru” teması çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Hazreti Muhammed’in insana, insanın onuruna ve haysiyetine verdiği değerin topluma yeniden anlatılması amacıyla belirlenen tema kapsamında, hafta boyunca Türkiye ve ABD’nin yanı sıra Japonya’dan Moğolistan’a, Kırgızistan’dan Romanya’ya birçok ülkede de din hizmetleri ataşelikleri ve dernekler aracılığıyla vaaz, konferans, Kur’an okuma ve mevlid gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Ne zaman: 21 Nisan 2013 Saat: 2:00 PM

Nerede: Abraham Lincoln High School

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.