Yılın annesi ödülü fedakar polise

Yılın annesi ödülü fedakar polise

Eşini kaybettikten sonra 3 çocuğuna hem anne, hem baba olan ABD’li polis yılın annesi seçildi.

Raindrop Kadın Derneği (RAWA) kariyerinde başarılı, ailesine özen gösteren, yaşadığı zorluklara rağmen etrafındaki insanlara yardımcı olan anneleri yılın annesi olarak seçiyor. İlki bu yıl verilen ödüle Austin Polis Teşkilatı’ndan Marci Graham layık görüldü.

Raindrop Türk Kültür Evi’nde düzenlenen törende ailesi ve sıralı amirleri Lt.Todd Smith, Commander Patrick South, Assistant Chief Jessica Robledo ve Corporal Angel Polanski Marci’yi yalnız bırakmadı.

RAWA başkanı Filiz Camuz ödül için aday araştırma sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı, “Emniyet teşkilatından böyle bir isim seçmelerini isteyince, son derece saygın bir  davranışla ciddiye alip adayları belirlemişler, hikayelerini yazmış ve oylamışlar. Sırf bu seçim için birkaç toplantı yaptılar.”

Ödül töreni akşamı Austin Emniyet Müdür Yardımcısı Troy Gay bize, “Sizin sayenizde takdire şayan ne kadar çok bayan polisimiz olduğunu farkettik, şimdi biz onları nasıl onore edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

RAWA Ödül törenini sezonun son “Kahve Gecesi”ne denk getirdi. Gecede çok sayıda bürokrat ve seçkin misafir hazır bulundu.
Austin Emniyet Müdür Yardımcısı Jessica Robledo hemcinsi Çavuş Marci’den övgüyle söz etti. Robledo, “Ona ne kadar çok iş verirsek verelim Marci her zaman tebessümle karşılık verir. Çok güçlü ve harika bir bayan, onunla çalışmaktan mutluyuz” yorumunu yaptı.

Gecenin şeref konuğu ise Merkez Teksas Kadınlar Birliği (Women CTX – Women Community Center of Central Texas) oldu. Davetliler bu organizasyonun masasını ziyaret edip onlar hakkında bilgi aldılar.

Gecenin konuşmacısı Modest Needs hayır kurumu eski CEO’su Teksas Üniversitesi Austin kampüsünden Dr. Huriya Jabbar, ekonomi eğitiminden, dernek başkanlığına oradan eğitim politikaları araştırmalarına uzanan tecrübelerini paylaştı. Dr Jabbar’ın genç yaşına rağmen elde ettiği başarılar dikkat çekti.

Dernek Başkanı Filiz Camuz yapılan faaliyetlerde tamamen gönüllü çalışıldığını, gönüllü çalışan Türk ve Amerikan arkadaşlara çok müteşekkir olduklarını söyledi.

Camuz, Marci’ye ödülü ile birlikte, Austin’de yaşayan Elif Kotan Hanımın hazırladığı çok özel bir kurdele işi tabloyu hatıra olarak hediye etti.

Hem iş arkadaşları hem de ailesi tarafından özverili, sevecen ve başarılı olarak tarif edilen Marci, kendisine layık görülenin bugüne kadar aldığı en anlamlı ödül olduğunu söyledi.

Ocak ayında eşini kaybeden üç çocuk annesi Marci anne ve babasının yardımıyla bu zor dönemi atlatmaya çalışıyor.

RAWA Kahve Gecesi’nde öncekilerde olduğu gibi kahveler içildi ve dostluk köprüleri kuruldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.