Twitter’dan duyurdu: Trump’tan Çin’e yeni gümrük vergisi

Twitter’dan duyurdu: Trump’tan Çin’e yeni gümrük vergisi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den ithal edilecek ürünlere yüzde 10 oranında yeni ek gümrük vergisi getirileceğini açıkladı. Trump, yeni vergiyi Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Çinle ABD arasında bir süredir devam eden Ticaret Anlaşması görüşmelerine değinen Trump, “Çinle üç ay önce bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorduk fakat ne yazık ki imzalar atılmadan önce anlaşma şartlarını yeniden görüşmek istediklerine karar verdiler” dedi. Çin’in Amerika’dan yüksek miktarlarda tarım ürünü alma sözü verdiğini fakat bu sözünü yerine getirmediğini ileri süren ABD başkanı, “Arkadaşım Başkan Xi, Amerika Birleşik Devletleri’ne Fentanil satmayı durduracağını söyledi fakat bu asla gerçekleşmedi ve pek çok Amerikalı bu yüzden ölmeye devam ediyor” diye yazdı.

Trump’ın açıklamasına Eylül ayı başında yürürlüğe girecek ek vergi yaklaşık 300 milyar dolar değerinde ithalat ürününü etkileyecek. Hali hazırda yüzde 25’lik oranla vergilendirilmiş toplam 250 milyar bedelindeki ürünler ise yeni vergi kapsamında değerlendirilmeyecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.