Calgary’de İstanbul Ramazanları

Calgary’de İstanbul Ramazanları

Ramazan etkinliklerinde farklı kültürlerden yüzlerce insan aynı sofrada iftar açacak.

Kanada’nın Calgary eyaletinde hizmet veren Kanada Türk İslam Merkezi bu yıl İstanbul tadında Ramazan etkinlikleri düzenliyor.

30 gün 30 farklı etkinliğin düzenleneceği programda yöresel Ramazan menüleri, teravih, hatim, sahne gösterileri, otantik ortamda çay,sohbet  ve muhabbetlerle gurbette  ramazan daha bir anlamlı yaşanacak. Nasrettin Hoca Çocuk Bahçesi’nde  ise çocuklar oyun parkının yanısıra  Hacivat- Karagöz gibi Ramazan kültürümüze  ait değerlerle tanıştırılacak.

Calgary Ramazan Etkinlikleri Koordinatörü Süleyman Okkuşçu , etkinliklerde sadece Anadolu Türkleri’nin değil, Azeri, Kazak, Türkmen, Kerkük Türkleri, Bosna ve Arnavutluk  ile Kanada toplumundan Müslümanların da oruç açacağını söyledi. Okkuşçu, “Amacımız, ülkelerindeki Ramazan’ın güzelliklerini özleyen kardeşlerimize gurbette güzel bir Ramazan atmosferi teneffüs ettirmek” dedi.

Yeni restore edilen vakıf binasında kurulacak iftar sofrasında her gün 200 kişiye iftar verilecek. Kadir özel gecesinde ise 101 Hatim Duası programı yapılarak, Türkiye’de vatan için şehit olanlara ve geçmişlerimize bağışlanacak. Etkinliklerde arzu edenler sponsor olarak  dost ve çevrelerine iftar verebilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.