ABD Kongresi’nde Dil ve Kültür Festivali rüzgarı

ABD Kongresi’nde Dil ve Kültür Festivali rüzgarı

13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağı, ABD Kongresi’nde düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Kongre’nin en prestijli salonlarından Cannon Caucus Room’da gerçekleştirilen törene 26 milletvekili ve senatör katıldı. Sunuculuğunu ünlü komedyen Dan Nainan’ın yaptığı programda ABD’li siyasetçiler dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle selfie (özçekim) çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bu yıl 150 ülkeden 2500 öğrencinin katıldığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Beyaz Saray’a komşu Başkanlık Parkı ve şehrin en ünlü gösteri salonu Warner Theatre’da düzenlenen programlardan sonra ABD Kongresi’nde düzenlenen muhteşem bir törenle sona erdi.

Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından gelen dünya çocuklarının kendi ülkelerinin kültürünü yansıtan şarkı ve dans gösterileri Kongre üyelerinin büyük beğenisini topladı.

Kuzey Carolina eyaleti Senatörü Thom Tillis öğrenciler ile birlikte selfie çekmesinin ardından sahneye konuşmaya çıkan tüm kongre üyeleri sırasıyla öğrencilerle fotoğraf çekmeye başladı.

Senatör Thom Tillis, 20 den fazla ülkeden gelen öğrencileri ABD Kongresi’nde misafir etmenin kendileri için onur verici olduğunu söyledi. Programın diyalog ve hoşgörü açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tillis, festivale katılan öğrencilerin çok başarılı ve yetenekli olduğunu söyledi. Thillis, “Bu organizasyonun bir parçası olmak gurur verici.” dedi.

Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ileana Ros-Lehtinen festivalin 13. yılında organizatörlerin “harika bir iş çıkardığını” söyledi. Lehtinen, dünya genelinden çok sayıda farklı kültürün tanıtıldığını belirten programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ise Azerbaycanlı öğrenci Ayhan Halili tarafından seslendirilen “Mardin Kapı Şen Olur” türküsüne salonda dans ederek eşlik etti.

13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağı kapsamında 20 ülkeden gelen öğrenciler bugün Beyaz Saray’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Write a comment

4 Comments

  1. osman May 1, 10:27

    Olay budur işte..

  2. mehmet May 1, 10:33

    Harika.
    hayırlı olsun.
    Allah’a cc şükür.

  3. Rüstem Keskin May 1, 10:48

    Bütün dünya böyle bir Projenin dünya barisi adina ne kadar önemli oldugunu anlamaya basladilar ve bu isin degerini her gecen gün daha bariz bir sekilde görüyorlar,lakin bizim memlekette yönetim ne kadar kör ve kör olmak ta inad ediyor bunu da herkes biliyor yapilan bu faliyetler zamani geldiginde meyvesini verecek bunun önünde hic bir tiran, derebeyi seytanin avenesi duramaiyacak Allahin izini ile. Birde bütün dünya böyle bir proje bizim aklimiza neden gelmedi diye gipta ediyorlar bu projeleri bir Avrupa ülkesi üretmis ols idi kesin memleketi tarafindan maddi ve manevi desteklenir büütn imkanlar tahsis edilirdi birde bu isin devletlere hic bir külfeti yok zira bu tamamen Anadolu insanin imkanlari ile yapiliyor dünyanin neresinde yasatmak icin yasayan insanlar bu kadar can hiras böyle bir projeye sahip cikiyor yok böyle bir sey bu sadece Efendimiz döneminde tabiin ve tebei tabiin dönemlerinde olmus bir vaka sizlerin vatanindan böyle bir hareketin cikmasi elbet insanlari sevke getirmeli ve bu meseleye sahip cikmaya sevk etmeli maalesef bizdekiler kendi kabahtlerini örtmek icin böyle kutsi bir davayi kendilerine siper ediyorlar Allah varsa izan, vicdan, muahakeme duygularini harekete gecirsin zira böyle bir meselenin önünde durup bunu karalamaya kalkanlar ALLAH´A karsi savas acmis olurlar ve bunun sonu vahim olur zira zulüm ile abad olanin ahireti berbad olur .

  4. Ismail Fersat May 1, 11:03

    Turkce Olimpiyatlarinin Turkiye’de yapilamiyor olmasi bir Turk olarak kalbimi acitiyor.

    Obur taraftan Amerika’da yasayan ve 15 yildir buradaki egitim ve diyalog proramlarini takip eden biri olarak da icim huzur doluyor.

    Barisa, diyaloga, egitime, kisacasi insanliga hizmet ederek hayatina yon veren, tum varligini bu ugurda harcayan guzel insanlari tebrik ediyorum.

    Ne guzel ki, sizler yaptiginiz guzel seyleri bu dunyada bir karsilik beklemeden, yaradanin rizasini kazanmak ugruna yapiyorsunuz.

    Ne guzel ki, bu emeklerinizin karsiligini bu dunyada alma gayreti icinde de degilsiniz.

    Bundan dolayi size soylenebilecek tek soz, ALLAH RAZI OLSUN oldugunu dusunuyorum.

    Sahip oldugunuz diploma, tecrube, birikim ve insani guzelliklerle baska kurumlarda uc-bes kat daha fazla kazanip, daha az calisma ve daha konforlu hayati secmediginiz icin, ALLAH RAZI OLSUN.

    Bizim gibi uzun yillar once para kazanmak gayesiyle bu ulkeye gelen onbinlerce insana guzel ornek olup, bizlere dogru yasami, durust ticareti, helali, harami ogrettiginiz icin, namaz kilmanin, dua etmenin onemini bizzat yasayarak Tesvik ettiginiz icin, ALLAH RAZI OLSUN.

    Su anki yonetimin hakkinizdaki agir itham ve iftiralara kulak asmayip, azimle, sevkle, huzurla yolunuza devam ettiginiz icin, duraksamadiginiz icin, sarsilmadiginiz icin, ALLAH RAZI OLSUN.

Only registered users can comment.