Türkiye’den Cerablus’a ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu

Türkiye’den Cerablus’a ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu

Türkiye sabah saat 4:00 itibariyle özel kuvvetler ve koalisyon uçakları eşliğinde Suriye’deki Cerablus’a operasyon başlattı.

Türk F-16’ları IŞİD hedeflerini vuruyor. Sınırdaki topçu bataryaları Cerablus’ta 80’den fazla hedefe 300’e yakın atış gerçekleştirdi.

“Fırat Kalkanı” ismi verilen operasyonda tanklar da sınırı geçti. 20 tank ve zırhlı aracın sınırı geçtiği belirtilirken, tanklarla birlikte Özgür Suriye Ordusu unsurları da Cerablus’a ilerliyor.

Cerablus’ta 4 köyün IŞİD’den geri alındğı ve 46 militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Askeri kaynaklar, operasyonun amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadelede koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirtiyor.

Operasyon, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün yaptığı, IŞİD’in elindeki Cerablus’un geri alınması için Ankara’nın her türlü desteği sağlayacağı, açıklamasının ardından geldi.

Türkiye tarafına, dün Cerablus’un karşısındaki Karkamış ilçesine havan topları atılmıştı. Türk güvenlik güçleri ilçe merkezinde anons yaparak halka güvenli yerlere gitmeleri çağrısı yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.