Tayland’da 20 kişiyi katlettiği iddia edilen bombacı yakalandı

Tayland’da 20 kişiyi katlettiği iddia edilen bombacı yakalandı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, 17 Ağustos’ta düzenlenen ve 20 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının şüphelisinin yakalandığı belirtildi.

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha bugün yaptığı açıklamasında, bombacının yakalandığını söyledi. Başbakanın açıklaması sonrası polis tarafından yapılan basın açıklamasında ise Tayland’ın Sa Kaew şehrinde bulunan sınırdan Kamboçya’ya geçmeye çalıştığı sırada şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bangkok’a helikopter ile getirilen şahsın üzerinden Çin pasaportu ve çalışma vizesi çıktığı ifade edildi.

Yakalanan kişinin Çin vatandaşı olup olmadığı henüz kesinleşmezken yetkililer, aradıkları bombacının yakalanan şüpheli şahıs olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Tayland polis sözcüsü Prawuth Thawornsiri yaptığı açıklamada, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 3 Türk hakkında da yakalama emri çıkartıldığını duyurdu. Polisin tüm birimlere şüpheli Türk vatandaşlarının robot resimlerini gönderdiği aktarıldı.

Olay ile ilgili geniş açıklamanın ise 2 Temmuz’da sabah saatlerinde düzenlenecek bir basın toplantısında yapılacağı bildirildi.

Bangkok’ta turistlerin ilgi odağı olan Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.