Paris saldırılarının canlı bomba düzenekleri Brüksel’den

Paris saldırılarının canlı bomba düzenekleri Brüksel’den

Paris’te 129 kişinin öldüğü terör saldırısı, Brüksel’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaarbeek ilçesinde planlanmış. Canlı bomba düzeneklerinin, Henri Berge caddesinde bulunan bir apartman dairesinde hazırlandığı ortaya çıktı.

Federal polisin verdiği bilgilere göre, teröristler eylemden hemen sonra yine aynı daireye sakladı. Bomba düzeneklerini yapmak için apartmanda aseton peroksit maddesi kullanıldığını ve plastik şişelerin de bulunduğunu söyleyen polis yetkilileri bombalar hazırlandıktan hemen sonra teröristlerin Paris yakınlarında Alfortville’de bir otele yerleştiklerini ifade etti.

Brüksel’deki apartman dairesini kiralayan 9 şüpheliden birisinin öldüğü, bir diğerinin ise cezaevinde olduğu kaydedildi. Kayıplara karışan terörist Salah Abdeslam’ın parmak izlerinin ortaya çıktığını söyleyen polis yetkilileri, “Paris saldırısından sonra Fransa’dan kaçmayı başaran Salah Abdeslam’ın burada kaldığı anlaşılıyor” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

13 Kasım Paris terör olaylarından hemen sonra teröristlerden Mohamed Amri ve Hamza Attou’nun, Salah Abdeslam’ı Fransa’dan kaçırarak Brüksel’de Kral Boudewijn stadyumunun çevresine bıraktığı biliniyor. Daha sonra oradan Ali Oulkadi tarafından alınan Abdeslam, Türklerin çoğunlukla yaşadığı Schaarbeek’te kiraladıkları apartman dairesine götürdükleri ortaya çıkmıştı. Terörist Salah Abdeslam’ın Suriye’ye kaçmış olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.