Obama’dan Suriye’ye kara harekatı açıklaması

Obama’dan Suriye’ye kara harekatı açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, “ABD ordusu istese Musul, Rakka ya da Ramadi’ye kadar girebilir. Ancak geçmişteki tecrübelerin tekrarlanmasından endişe ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin başkanlığında 10. defa toplanan G20 Liderler Zirvesi bugün akşam sona erdi.

ABD Başkanı Obama’nın zirve sonrası yaptığı açıklamanın satırbaşları şu şekilde,

– Suriye’de diplomatik çözüm noktasında, halen taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’ın durumu konusunda farklılıklar bulunuyor. Bizim görüşümüz hâlâ onun Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde. ABD ordusunun istese Musul, Rakka ya da Ramadi’ye kadar girebilir, ancak geçmişteki tecrübelerin tekrarlanmasından endişe ediyoruz.

– Bizim stratejimizin ne olduğunu açıkladım. Neden başka stratejileri yürütmediğimiz açıkladım. Söylemiş olduğum gibi bu geleneksel bir askeri rakibimiz değil. Orada birliklerimizi tuttuğumuz sürece onları yok edebiliriz, onların varlığını engelleyebiliriz. Ancak bu tarz şidet içerikli unsurların yok edilmesi sağlanmaz. Hersesi şunu hatırlatmak istiyorum. Bu soyut bir olay değil. Biz bir yere birlik gönderdiğimizde ailelerinden ayrılıyorlar, çok fazla paralar harcanıyor. Askeri operasyona geçmeden önce ateş etmektense hedef almak gerek. Bizim stratejimiz budur.

– Biz bu konuda farkındaydık IŞİD’in bu tür saldırı gerçekleştirilebileceğini tahmin ediyorduk. Bir avuç insanın yapabileceklerini dikkate aldığınızda bu kişiler çok sofistike askeri aralar kullanmıyorlar. Onları engellemek bir ülke için her türlü ülke için çok zor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.