“Merkel, AB-Türkiye zirvesinde Zaman’ın gaspına net tavır koymalı”

“Merkel, AB-Türkiye zirvesinde Zaman’ın gaspına net tavır koymalı”

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Zaman gazetesine şiddet kullanılarak el konması karşısında tepkisiz kalmadı. Örgüt, Başbakan Angela Merkel’den önümüzdeki pazartesi günü gerçekleşecek AB-Türkiye zirvesinde net bir açıklamada bulunmasını istedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Almanya Direktörü Christian Mihr konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Federal hükümetin Türkiye’nin muhalif basına karşı tavrı karşısındaki kulak tırmalayıcı sessizliği katlanılabilir gibi değil. Alman Hükümeti’nin özgür her habere yönelik pişkin sınırlamalara karşı koyması için daha ne olması gerekiyor?” Mihr’e göre AB zirvede, iltica politikası bahane edilerek insan hakları ihlallerine seyirci kalınabileceği gibi çok çirkin bir sinyal vermemeli.

MÜDAHALE YASADIŞI VE SİYASI AMAÇLI

Örgüt, Türkiye’nin en büyük muhalif gazetesine devlet tarafından el konması ile ülkedeki basın özgürlüğüne müdahalenin yeni bir boyut kazandığı görüşünü savunuyor. Kuruluşa göre bu müdahale yasa dışı ve bariz bir şekilde siyasi amaçlı.

ERDOĞAN UTANMADA SINIR TANIMIYOR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu yasa dışı ve siyasi amaçlı müdahale, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümetine yönelik eleştirilere baskı uygulama konusunda artık hiçbir utanma sınırı tanımadığını gösteriyor.”

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü için Zaman’a el konması münferit bir olay değil. Ekim ayının sonunda savcılığın muhalif medya şirketi Koza İpek’i de devlet denetimi altına aldığını hatırlatan kuruluş bu şekilde Kanaltürk ve Bugün TV’nin yanı sıra Bugün gazetesini susturduğunu kaydetti.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin sarf ettiği sözler de eleştirildi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin kararını tanımadığını ve saygı duymadığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.