Austin’de Anadolu iftarı

Austin’de Anadolu iftarı

Teksas’ın başkentinde Austin’de bütün Türkleri biraraya getiren bir iftar organize edildi.

Raindrop Türkevi’nin düzenlediği iftar programı başkentte yaşayan her kesimden Anadolu insanını biraraya getirdi.

Raindrop Bayanlar Derneği üyesi hanımların yaptığı ev yemeklerinin ikram edildiği akşamda üniversite öğrencilerinden işadamlarına, mühendislerden akademisyenlere her meslek ve görüşten insan buluştu.

İftara katılan davetlilerden ilkokul öğretmeni Gülsüm Canay Emiroğlu şunları söyledi: “Organizasyon harikaydı. Herkes güler yüzlü, birlik ve beraberlik içindeydi. Yemeklerde emeği geçen önce bayanlara, sonra beylere çok teşekkür ediyoruz. İyi ki geldik, iyi ki tanıdık sizleri… Malum sizlerle tanışmak ABD’de nasip oldu. İlerde Türkiye’ye dönmek nasip olursa hepiniz kalbimdesiniz, hepiniz kardeşimsiniz…”

Austin Türk toplumunun kıdemli isimlerinden Sevinç İstek, “20 yıldır Austin’de yaşayan biri olarak bu tarz etkinliklerin artarak devamını diliyorum. Türk toplumu olarak hem mili, hem de dini bayramlarımızı hep birlikte kutlayalım istiyorum. Bu iftarı da bu anlamda çok güzel bir adım olarak görüyorum” diye konuştu.

Amerikalı gelin Natalin Yağız kendini aile ortamında hissettiğini belirterek bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istedi.

Başkentin renkli isimlerinden Deniz Soydan da “Emeği geçen herkese teşekkürler! Arada bir dost meclisleri tertip eden biri olarak bu güzel tablonun arkasında ne kadar emek özverinin olduğunu görebiliyorum. Arkadaşlarımızın ellerine sağlık” dedi.

İftarda misafirlere hurma, mercimek çorbası, etli ve tavuklu yemekler, çiğköfte, sarma, baklava ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.