Kerry: IŞİD ile mücadele yavaş ilerliyor ama hızlanacak

Kerry: IŞİD ile mücadele yavaş ilerliyor ama hızlanacak

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kimsenin IŞİD ile mücadelenin hızlı gittiğine inanmadığını ve bu konudaki adımlarını artıracaklarını ifade etti.

Today Show’dan Savannah Guthrie’ye mülakat veren John Kerry, Paris saldırısının ardından Amerikan halkının da tehdit altında olduğuna ilişkin ellerinde ciddi bir delil olmadığını dile getirdi. İç Güvenlik Bakanlığı, Federan Araştıma Bürosu (FBI), Interpol ve istihbarat birimlerinin olası terör eylemlerine karşı ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Kerry, “ABD’ye karşı çok sayıda komplo girişimini bertaraf ettik” dedi.

IŞİD’e dünyanın her yerinden kişilerin destek verebildiğini belirten Kerry, ABD’de den dahi Suriye’de savaşmaya giden insanların olduğuna dikkat çekti. IŞİD’in Suriye ve Irak’ta yaptıklarının kendilerini çekici hale getirdiğini belirtti. Kerry, “Evet, IŞİD başka ülkelerden insanları çekti. Başka ülkelere yayılmadı. Başka ülkelerdeki teröristleri çekti ve kendilerine bağlılık yemini ettirdi” şeklinde konuştu.

IŞİD’in henüz yok edilememesine rağmen zayıflatıldığını ifade eden Kerry, örgütün kontrol altında tuttuğu bölgenin yüzde 25 oranında azaltıldığını ve lider kadrosunun elemine edildiğini söyledi.

Bu konuda daha fazlasının yapılması gerektiğini herkesin bildiğini dile getiren Kerry, “Kimsenin hızlı ilerlediğine inandığını düşünmüyorum ve biz adımlarımızı artırıyoruz” dedi.

Kerry, mevcut durumda halkın korkuya kapılmaması ve paniklememesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.