Kanser hastası KHK’lı öğretmen hac dönüşü vefat etti

Kanser hastası KHK’lı öğretmen hac dönüşü vefat etti

KHK’lı öğretmen Muharrem Çelik (64), hac dönüşü kaptığı enfeksiyon sonucu vefat etti. Hukuksuz cemaat operasyonları sebebiyle hakkında dava açılan Çelik’in 3 yıl önce beraat etmesine rağmen yurtdışı yasağı kaldırılmadığı için hacca gidemediği öğrenildi.

Samsun Ticaret Meslek Lisesi’nde görev yaparken 1 Eylül 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen meslek öğretmeni Muharrem Çelik (64), hac dönüşü kaptığı enfeksiyon sonucu bugün vefat etti.

9 yıl önce lenfoma kanseri tedavisi gören Çelik’in hastalığının ihraçtan sonra zaman zaman nüksettiği ve KHK nedeniyle hakkında açılan davadan beraat ettiği halde 3 yıldır yurt dışı yasağı nedeniyle hacca gidemediği öğrenildi.

Kronos’a konuşan aile yakını, “Enişteme hac bu yıl nasip oldu. Kanserden dolayı bağışıklığı zayıf olduğu için hacda enfeksiyon kapmış. 9 gündür yoğun bakımdaydı.” dedi.

Çelik’in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Samsun Atakum Çınaraltı Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Derecik mezarlığına defnedilecek.