“Kamp anlayışı yerine göçmenlerin ayakları üzerinde durmaları sağlanmalı”

“Kamp anlayışı yerine göçmenlerin ayakları üzerinde durmaları sağlanmalı”

BM Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres, göçmen ve mültecilerin çok uzun süreler boyunca kamplarda temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tutulması anlayışının terk edilmesini istedi. Guterres, mültecilerin kendi ayakları üzerinde durabileceği çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mültecilerin yüzde 80’inin gelişmekte olan ülkelerde bulunduğuna dikkat çeken António Guterres, uluslararası toplumun bu ülkelerle dasyanışma içinde olması gerektiğini kaydetti. Guterres, bu şekilde mültecilerin onurlu bir yaşam süreceğini ve onları misafir eden ülkelerin de ekonomik ve sosyal bakımdan büyük zararlar görmeyeceğini dile getirdi.

BM Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft ise terör saldırılarının, uluslararası toplumun mültecilere karşı ahlaki sorumluluğunu azaltmayacağını vurguladı. Lykketoft, önlenemeyen savaşlar sebebiyle yerlerinden olan insanların uluslararası toplum tarafından bir kez daha yüz üstü bırakılmamasını istedi.

BM İnsani Yardımlar Şefi Stephen O’Brien, göçmen ve mültecilerin bulundukları yerde yardım alamaması durumunda başka bölgelere hareket etmetsinin son derece doğal olduğuna değindi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.