İsrailli bakan: Filistin’i aramızda paylaşalım

İsrailli bakan: Filistin’i aramızda paylaşalım

Tartışmalı açıklamalarıyla adından sıkça söz ettiren İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Batı Şeria’nın bir kısmını İsrail’in ilhak edip, geri kalanının Ürdün’e verilmesini istedi.

İsrail Adalet Bakanı Şaked, Alman Der Spiegel’e dergisine verdiği röportajda “Siyaseten biz bölgesel çözümden yanayız. Judea ve Samarya’nın (Batı Şeria) bir kısmı İsrail tarafından ilhak edilmeli ve diğer parçalar Ürdün ile konfederasyon olmalıdır.” diye konuştu.

Şaked, Der Spiegel muhabirinin “Yani Filistin diye bir devlet olmamalı mı?” sorusuna ise “Başka başarısız komşu devlet istemiyoruz.” cevabını verdi. Şaked, “Çevremizde çöken devletleri görüyoruz. Libya, Suriye ve Irak gibi… Artık başka başarısız komşu devlet istemiyoruz. Gazze’de gördüğümüz üzere, hızlıca teröristlerin kalesi olacaktır. Biz Tel Aviv banliyölerinde tüneller veya Kudüs’ü hedef alan füzeler istemiyoruz.” dedi.

Filistin devletinin şu anda kurulmasının mümkün olmadığını iddia eden Şaked, “Uluslararası toplumun baskısıyla intihar etmeyeceğiz. Bir Filistin devletinin şu anda kurulması mümkün değil. Ben mücadele edeceğim ve Ortadoğu’daki durumu dünyaya anlatmak için çabalayacağım.” ifadelerini kullandı.

Ayelet Şaked, geçtiğimiz günlerde Türkiye ve İran arasında bağımsız bir Kürt devleti kurulmasını destekleyen açıklamasıyla adından söz ettirmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.