ABD: Rusya, Suriye’de kadın ve çocukları öldürüyor

ABD: Rusya, Suriye’de kadın ve çocukları öldürüyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Esed yönetiminin Suriye’de, BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan ateşkes kararına uymadığını açıkladı.

Rusya’nın Suriye’de kontrolsüz bombardıman yaptığını söyleyen Kerry, bu bombaların sivil halka isabet ettiğini belirtti.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile Washington’da bir araya gelen Kerry, düzenlenen basın toplantısında Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Rusya’nın BM kararlarını yerine getirmediğini savunan Kerry, “Ruslar, Suriye’de ateşkesin sağlanabileceği konusunda bazı inisiyatifleri kendi üzerlerine aldılar. Fakat eğer ki bu sözler, Suriye’de bombardımanı devam ettirmek için sadece sözde kalacaksa, bunu kimse kabul etmez. Bu konuyu birkaç gün içinde açıklığa kavuşturacağız” dedi.

Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarında kontrolsüz bombalar kullandığını savunan Kerry, Rusya’nın isabetsiz saldırılarının aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplu ölümlere sebep olduğunu ifade etti.

Rusya’nın Beşşar Esed’e verdiği desteği sona erdirmesi çağrısını yineleyen Kerry, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Esed yönetimde olduğu sürece savaşı bitirmenin mümkün olmadığını” söylediğini hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.