Almanya’dan PKK’ya silah yardımı sinyali

Almanya’dan PKK’ya silah yardımı sinyali

Irak ve Suriye’nin üçte birini ele geçiren IŞİD’e karşı Kuzey Irak’taki peşmerge güçlerine askeri yardım yapan Almanya’da, iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, PKK dahil diğer Kürt gruplarına da silah desteği verilebileceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in en çok güvendiği siyasetçilerden biri olan Kauder, Spiegel dergisinin internet sitesinde Türkiye’nin PKK ile problemlerinin farkında olduğunu belirtirken, “Bölgedeki diğer gruplara yardım etmeyi de reddetmiyorum. Bu PKK’ya yardımla da ilgili.” dedi. Kauder, “Ama bu tabii ki Türkiye’ye karşı değil, Türkiye ile birlikte yapılır.” şeklinde konuştu.

Bu açıklamaların ardından ise Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Twitter üzerinden yapılan bir söyleşide Kauder’in tersine, “PKK, Türkiye’ye karşı şiddet kullanmaya devam ettiği sürece böyle bir yardım söz konusu değil.” dedi. CDU Meclis Grup Başkanı Kauder’e silah yardımını gündeme getirdiği internet sitesinde PKK’nın Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü olarak tanındığı da hatırlatıldı. Kauder, bunun üzerine Türkiye dahil bütün tarafların barış görüşmelerini sürdürmesi gerektiğini kaydetti. Kauder, Hakkâri’de hafta başında PKK mevzilerine yönelik hava saldırıları için ise “Kabul edilemez.” dedi.

Alman siyasetçi, mülakatta Türkiye’nin IŞİD militanlarının Suriye’ye geçişine karşı sıkı tedbir almadığını da iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.