Hollanda Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti

Hollanda Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Rotterdam’a yapacağı uçuş izni Hollanda tarafından iptal edildi.

Rotterdam Belediye Başkanı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Cumartesi günü Rotterdam gezisi sırasında referandum ile ilgili kampanya yapmasına izin verilmeyeceğini söylemişti.

Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, “Çavuşoğlu’nun diplomatik dokunulmazlığı var ve her türlü saygıyı göstereceğiz ancak kamu alanlarına dair önlem alma araçlarımız var,” demişti.

Bu arada Avusturya’da planlanmış üç Türk siyasi etkinlik Cuma günü iptal edildi.

Linz kenti polis sözcüsü, AKP’li bir siyasetçinin planlanan etkinliğinin, etkinliğin yapılacağı yerin sahibi tarafından iptal edildiğini belirtti.

Almanya sınırı yakınındaki Hoerbranz kasabasında da eski bir Türk bakanın katılmasının beklendiği etkinlik, organizatörler tarafından “kitap tanıtımı” şeklinde yanlış bilgi verildiğini gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Wiener Neutstadt da Pazar günü düzenlenmesi planlanan etkinliği ise iptal etmenin bir yolu aranıyor.

Türk yasaları yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarda seçim kampanyası yapılmasını yasaklıyor. Ancak Türk politikacılar, bu kampanya konuşmalarını kültürel etkinlik olarak niteleyerek yasayı deliyor.

8 milyon 7 bin nüfusu olan Avusturya’da 116 bin Türk yaşıyor.

Cuma günü ayrıca İsviçre polisi Türk bir politikacı tarafından yapılması planlanan konuşmayı ciddi güvenlik riski gerekçesiyle iptal etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.