Endonezya’da futbol maçında izdiham: 174 ölü

Endonezya’da futbol maçında izdiham: 174 ölü

Endonezya’nın Doğu Cava eyaletindeki Kanjuruhan stadyumunda Arema ile Persebaya Surabaya takımları arasında düzenlenen futbol maçında çıkan izdiham katliam yaşanmasına neden oldu. İki takım taraftarları arasında yaşana arbedeyi durdurmak isteyen polis sıktığı biber gazından kaçmak isteyen taraftarlar birbirini ezdi. Yaşanan olaylarda en az 174 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya Premier Ligi’nde oynanan maçta Persebaya Surabaya’nın, Arema Malang’ı 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Kanjuruhan Stadı’ndaki iki takım taraftarları arasında yaşanan kavgaya polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.  Binlerce kişi biber gazından kaçmak için çıkış kapısına koşunca izdiham yaşandı. Yaşanan kaosta ilk belirlemelere göre 174 kişi boğulma ve ezilme sonucu hayatını kaybetti.

Ölenler arasında iki polis memurunun da olduğunu söyleyen Doğu Java polis şefi Afinta, birçok kişinin bir çıkışa koştuğunu ve burada ezilerek boğulduğunu belirtti. Afinta, “Çıkışta bir noktaya çıktılar, sonra bir birikim oldu, birikim sürecinde nefes darlığı, oksijen eksikliği vardı” dedi.

300’den fazla yaralının getirildiği hastanede tedavi altına alınan bazı taraftarların durumlarının iyi olmadığını ve ölü sayısının artacağını öğrenildi.

Yaşanan katliamın ardından Endonezya’da ulusal seferberlik ilan edildi.