Hackerlar, IŞİD’e karşı savaş başlattı

Hackerlar, IŞİD’e karşı savaş başlattı

IŞİD ile bağlantılı olduğu tahmin edilen çok sayıda sosyal medya kullanıcısının hesapları hacklendi. İsimsiz bir grup, 800 adet Twitter ve 12 adet Facebook kullanıcısının hesaplarını hacklediklerini duyurdu.

Grup, IŞİD ile bağlantılı olduğunu düşündükleri kişilerin hesaplarını hacklediklerini ifade etti. Ayrıca 50 elektronik posta adresinin de hacklendiği belirtildi.

Twitter, konuyla ilgili soruları cevapsız bırakırken, Facebook ise 11 Facebook sayfasının kapatıldığını doğruladı. Her iki sosyal medya şirketi, hesapların neden hacklendiği ile ilgili bilgi vermedi. Geçtiğimiz hafta, isimsiz bir grup, IŞİD’e karşı internette savaş başlatacaklarını duyurmuştu. Grup en son yayınladığı görüntülerde IŞİD’e karşı “Sizi virüs gibi tedavi edeceğiz. Tedaviniz bizde. Biz internetin sahibiyiz.” mesajını verdi.

IŞİD, NEWSWEEK’İN TWİTTER HESABINI HACKLEDİ

IŞİD’e yakınlığı ile bilinen sosya medya hesaplarının hacklediği sırada, bir başka grup ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek’in Twitter hesabını ele geçirdi. Newsweek, 14 dakika boyunca Twitter hesabına erişim sağlayamadı. Twitter’ın destek ekibinin yardımı sayesinde hesap geri alındı. Newsweek, durumu FBI’a ilettiklerini, konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapılacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.