Disneyland’a gitmek isteyen Müslüman aile uçağa alınmadı

Disneyland’a gitmek isteyen Müslüman aile uçağa alınmadı

İngiltere’nin başkenti Londra’dan ABD’deki Disneyland’a gitmek isteyen İngiliz asıllı Müslüman aile, terör tehdidi olarak görüldüğü gerekçesiyle ABD’ye gidecek uçağa alınmadı.

Başkent Londra’nın Gatwick Havaalanı’ndan, Los Angeles’a aile ziyareti yapmak ve Disneyland’e gitmek isteyen 11 kişilik İngiliz asıllı Müslüman bir aile, Amerikalı uçuş yetkilileri tarafından terör tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. 15 Aralık’ta meydana gelen olayın ardından İngiliz hükümetinden tepki gecikmedi. İngiltere Başbakanlığı’nın yaptığı açıklamada, olayın soruşturulacağı belirtildi. ABD milli güvenlik yetkilileri ise olaya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

İşçi Partisi milletvekillerinden Stella Creasy, Başbakan David Cameron’ın ABD güvenlik yetkililerine Müslüman aileyi reddetme gerekçesinin açıklamaları için baskı yapmasını istedi. İngiliz milletvekili ayrıca, dini ve etnik kökenleri nedeniyle havaalanlarından geri çevrilen başka vatandaşların olup olmadığının da araştırılmasını talep etti.

“HER MÜSLÜMAN TERÖR TEHDİDİ OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Aile üyelerinden İngiliz Guardian gazetesine konuşan Mohammad Tariq Mahmood, erkek kardeşi ve 9 çocuğuyla birlikte aile ziyareti yapmak ve Disneyland’i gezmek için Los Angeles’a gitmek istediğini söyledi. Uçağa alınmama gerekçesinin ‘açık’ olduğunu belirten Mahmood, daha önceden Amerika’ya düzenlenen terör saldırıları gerekçesiyle, her Müslüman’ın bir tehdit olarak görüldüğüne dikkat çekti.

Geçtiğimiz ay Fransa’nın başkenti Paris’te 130 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarının ardından, ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Trump’ın açıklamalarından sonra ise İngiltere’den sert tepkiler gelmiş, Başbakan Cameron Amerikalı başkan aday adayının ifadelerini ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirmişti. Bu arada, İngiltere Parlamentosu’nun internet sayfasında da Trump’ın açıklamalarının ‘nefret söylemi’ olması nedeniyle ülkeye girişinin yasaklanmasına ilişkin imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya şimdiye kadar 500 binden fazla kişi katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.