Çin’de facia

Çin’de facia

Çin’in Tianjin şehrinde kimyasal maddelerin bulunduğu depoda bir patlama meydana geldi. Bölgede büyük bir paniğe yol açan patlama sonucunca 44 kişi ölürken, 520 kişi de yaralandı.

Olay, 15 milyon nüfusa sahip olan Çin’in kuzeyindeki dünyanın 10’uncu büyük limanı olan Tianjin’de meydana geldi. Tehlikeli olduğu belirtilen kimyasal maddelerin bulunduğu depoda meydana gelen patlamanın ardından limanda ve çevresindeki yerleşim yerlerinde büyük hasar meydana geldi.
36 İTFAİYECİ KAYIP
ÇKP’nin resmi gazetesi Halk Günlüğü, Binhai Yeni Kalkınma Bölgesi’nde başlayan ve büyük patlamalarla sonuçlanan yangına müdahale etmekte olan itfaiye görevlilerinden 36’sının kaybolduğunu bildirdi. Gazete, 3 itfaiye erinin öldüğünü, yaralanan 33 görevlinin çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini belirtti. Çin medyasında yer alan haberlere göre, dün geceye doğru yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunduğu lojistik depolarında çıkan yangına toplam 93 yangın söndürme aracı ile 600’den fazla itfaiye görevlisi müdahale etmekteydi.
21 TON TNT’NİN PATLAYICI GÜCÜNE SAHİP
21 ton TNT patlayıcının tahrip gücüne eşdeğer olan patlamanın uzayda bulunan uydular tarafından görüldüğü ve sarsıntının Amerikan Deprem Araştırma Merkezi (USGS) tarafından sismik olarak da kaydedildiği ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.