Çin yine Amerikan firmalarını hacklemeye çalıştı

Çin yine Amerikan firmalarını hacklemeye çalıştı

Amerika ile Çin arasında 3 hafta önce birbirlerinin ticari şirketlerinin hacklenmemesi için işbirliği yapacaklarını söylemesine karşın Çin ile bağlantılı bilgisayar korsanlarının 7 Amerikan şirketine saldırdığı açıklandı.

CrowdStrike Inc tarafından yapılan açıklamada 26 Eylül’den bu yana 5 teknoloji ve 2 ilaç firmasına Çin ile bağlantılı hackerlar tarafından saldırıda bulunuldu.

25 Eylül’de ABD Başkanı Barack Obama ve Çin Devlet Başkanı Xi Jingpin iki ülkenin de bilerek internet hırsızlarına yardım etmeyeceğini ve ticari şirketlerin sırlarına saygı duyacaklarını açıklamıştı.

CrowdStrike’ın Başkan Yardımcısı Dmitri Alperovitch ise şu ana kadar 7 saldırı saptadıklarını ve bu saldırıyı yapan bilgisayar korsanlarının kullandıkları yazılım, ayrıca serverlar nedeniyle Çin ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Şirketlerin hacklenmesi için kullanılan programlar arasında, daha önce ABD hükümeti ile çalışan savunma şirketi VAE Inc ve sigorta şirketi Anthem Inc’e yönelik siber saldırılarda kullanılan, Derusbi programının olduğu da belirtildi.

Alperovitch ayrıca saldırı yapan gruplardan birinin daha önceden bildikleri ‘Deep Panda’ olduğunu aktardı.

CrowdStrike yapılan siber saldırıların sanayi casusluğu ve fikri mülkiyet haklarına yönelik olduğunu, ulusal güvenliğe ilişkin bir yanı bulunmadığını açıkladı.

Çin hükümeti konuyla alakalı bir bilgilerinin olmadığını belirtirken CrowdStrike ise saldırıları Beyaz Saray’a bildirdiklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.