Başkan Obama’dan ‘Ramazan’ mesajı

Başkan Obama’dan ‘Ramazan’ mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ramazan’ın bir tefekkür ayı olduğunu kaydeden Obama, Beyaz Saray’da düzenlenecek geleneksel iftar yemeğinde Amerikalı Müslümanları ağırlamayı dört gözle beklediğini dile getirdi.

Başkan Obama, geleneksel Ramazan ayı mesajına “Mübarek Ramazan ayında Michelle ve ben, ABD ve dünyada oruç ayını kutlayan herkese en sıcak selamlarımızı gönderiyoruz” ifadeleriyle başladı.

Aile ve toplulukların iftar ile ibadet için bir araya geldiği Ramazan ayının Müslüman toplum ve kültürünün zenginliğiyle çeşitliliğini gösterdiğini dile getirdi. Obama, “Ramazan ayı aynı zamanda Allah’ın lütufları karşısında tefekkür ve niyetlerin tazelenmesi yoluyla şükrün artırıldığı ve bilinçlenildiği derin manevi bir aydır” dedi.

Müslümanların Ramazan’ın her bir gününü oruç ile sabır içinde ve her bir gecesini ibadetle şükür içinde geçirdiğini kaydeden Obama, “Ramazan imanın, merhametin ve bağışlamanın ve güçlükler yoluyla tahammülün pekiştirildiği bir zamandır” ifadelerini kullandı.

Bu ayda dünyadaki Müslümanların çatışma, açlık, fakirlik ve hastalıklardan acı çeken insanlara yardım ettiğini kaydeden Obama, “Amerikalı Müslümanlar daha az şanslı olanlara yardım etmek ve anlayış meydana getiren inançlararası aktiviteler düzenlemekle, bize, Amerikan ailesi olarak yan yana durduğumuzu hatırlatıyor. Amerikan dini toplumlarının çeşitliliği ve vatana bağlılıkları hepimize güç veriyor ve ibadet özgürlüğümüz bize paylaştığımız değerleri hatırlatıyor” dedi

Başkan Obama, mesajının sonunda Ramazan ayını onurlandırmak ve Amerika’daki Müslümanların hizmetlerini takdir etmek adına Müslüman Amerikalıları geleneksel Beyaz Saray iftar yemeğinde Beyaz Saray’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.

KERRY: RAMAZAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM AYI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Ramazan’ın ihtiyaç sahiplerine yardım açısından sorumluluk bilincinin derinlemesine düşünüldüğü bir ay olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı John Kerry de Başkan Obama gibi Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı adına, eşi Teresa Heinz Kerry ile tüm Müslümanların Ramazan’ını kutladığını kaydeden Kerry, Ramazan’ın tefekkür, ibadet, merhamet ve toplum ayı olduğunu dile getirdi.

Ramazan’ın toplumun güzelliğini gösterdiğini vurgulayan Kerry, “Aralarında Burma, Irak, Libya, Nijerya, Somali, Suriye ve Yemen’in de yer aldığı ülkelerdeki fakirlik çeken ve çatışma kurbanlarına yardım konusunda sorumluluk bilincinin derinlemesine düşünüldüğü bir dönemdir.” dedi.

Kerry, Dışişleri Bakanlığı’nın dünyanın birçok ülkesindeki ABD büyükelçiliklerinde olduğu gibi bir Ramazan kutlamasına ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.