BM: Madaya’ya yardım ulaştırıldı ama yetersiz

BM: Madaya’ya yardım ulaştırıldı ama yetersiz

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de kuşatma altında olan bazı yerleşim birimlerine yardımların ulaştırıldığını açıkladı.

BM’in New York’ta bulunan Genel Merkezi’nde yapılan günlük basın toplantısına telefon ile katılıp bilgi veren BM Suriye İnsani Yardım Daimi Koordinatörü Yakup (Yacoup) El Hillo, kuşatma altında bulunan 400 bin insana 65 adet TIR yardım gönderildiğini söyledi.

Yardım TIR’larının 44 adedinin Madaya kasabasına ulaştırıldığını belirten Hillo, geriye kalan 21 adedinin de diğer kuşatma altındaki yerleşim birimlerine ulaştırıldığını dile getirdi. Ulaştırılan yardım malzemeleri içinde gıda, temizlik ile tıbbi malzemelerin olduğunu ifade eden Hillo, “Bu yardımlar elbette yeterli değil. Kuşatma altında bulunan 400 bin Suriyeli’ye yardımlar çok uzun aralıklarla ve kısıtlı sayıda yapılıyor. Kuşatma altında yaşayan insanların uluslararası yardım olmadan hayatta kalmaları mümkün değil” dedi.

Kendisinin Pazartesi günü Madaya’ya giderek yerinde inceleme yaptığını dile getiren Hillo, gördüğü manzarayı, “Ağır kış şartları sözkonusu ve insanlar çaresiz, aç ve kızgın” diye tarif etti.

Şam’dan telefon ile basın toplantısına katılan Yakup El Hillo’ya bir gazeteci Madaya’da tahliye bekleyen 400 hastanın durumlarının ne olduğunu sordu. Hillo, “Hastaneyi dün ziyaret ettim ve nakil bekleyen hasta sayısı da 400’den fazla. Ancak bu hastaların bir kısmı hastanede yer olmadığı nedeni ile evlerine gönderilmiş” dedi.

Acil durumda olan birkaç hastanın Madaya’dan Şam’a sevk edildiğini belirten Hillo, “Hastaların sevkinden daha önemli olanı bu insanlara bulundukları yerde sağlık hizmetleri ulaştırabilmektir. Bu amaçla bir mobil hastaneyi Madaya’ya göndermeye çalışıyoruz” dedi.

Bir gazetecinin kuşatma altında olan yerleşkelerde Şam hükümetinin muhalif savaşçılar ile teröristlerin olduğu iddiasına Hillo, “Benim gördüklerim kuşatma altında yaşayan insanların özellikle de çocukların çok mağdur olduğu… Kuşatmanın bedelini sivil halk ödüyor” şeklinde yanıt verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.