İran’dan Türkiye’ye siber saldırı

İran’dan Türkiye’ye siber saldırı

İranlı hackerların, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye siber saldırısı düzenlediği ortaya çıktı.

California merkezli güvenlik firması Cylance tarafından 2 yıldır yapılan sanal takibe göre İran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve sağlık servislerinin aralarında bulunduğu 50 noktaya siber saldırı düzenlendi. New York Times’da (NYT) çıkan habere göre, bir başka güvenlik şirketi Crowdstrike ise son 9 ay içinde yaptığı çalışmada İranlı hackerlerin siber saldırıda bulunduğunu tespit etti. İranlı hackerlar, Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Katar, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Güney Kore’ye karşı siber saldırı düzenleyerek devletlerin gizli bilgilerini ele geçirmeye çalıştı.

Hackerların özellikle, bilgisayar sistemlerini kilitleyebilecek ve kritik kontrol noktalarını ele geçirecek  saldırılarda bulunduğu ifade edildi.

Cylance’nun konuyla ilgili raporuna göre hackerlar, ABD Deniz Kuvvetleri’nin San Diego’daki bilgisayar ağına girerek ülke genelinde bulunan denizciler ve siviller arasındaki iletişime müdahale etti. Bunun yanısıra, büyük hava yolu şirketleri, tıp fakülteleri, enerji şirketleri, otomobil üreticileri, doğal gaz üreticileri, askeri birliklere iş yapan şirketlerin bilgi datalarına girdiği tespit edildi. İranlılar özellikle aralarında Güney Kore, Suudi Arabistan ve Pakistan’ın da bulunduğu bazı ülkelerdeki hava yollarının uçak hareket kapılarını ve güvenlik sistemini değiştirip insanları yanıltmaya çalıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.