Beyaz Saray’dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Türkiye’ye rağmen fikir birliğine varacağımıza eminiz

Beyaz Saray’dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Türkiye’ye rağmen fikir birliğine varacağımıza eminiz

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurularını görüşmek için Türkiye’ye gelecekleri duyurması üzerine, “Bizi ikna etmeye geleceklerse gelmesinler. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin ardından Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, ”Türkiye’nin tepkisine rağmen, NATO’nun Finlandiya ve İsveç’in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağına eminiz” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında Finlandiya ve İsveç’in NATO adımına ilişkin tepki göstermişti.

‘BİZ BUNLARA NASIL İNANACAĞIZ’

Erdoğan, şunları söylemişti:

“İsveç ve Finlandiya ile ilgili çok açık ve net bir şekilde söylemem lazım. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı tavrı net değil. Bu süreçte bu terör örgütlerine ‘biz karşıyız’ deseler bile ki tam aksiler, bazı teröristleri teslim etmeyeceklerini açıkladılar. Biz şuna inanırız, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Teröristler onların parlamentosunda konuşuyor. Pazartesi geleceklermiş bizi ikna etmeye geleceklerse gelmesinler. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO’ya girmelerine biz ‘evet’ demeyiz. NATO teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer olur. “