Amerikan deniz piyadeleri Suriye’de

Amerikan deniz piyadeleri Suriye’de

ABD, Suriye’de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) elinde bulunan Rakka kentini almak için düzenlenen operasyonu desteklemek için bölgeye yüzlerce deniz piyadesi gönderdiğini açıkladı.

Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin oluşturduğu Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Rakka’ya yönelik ABD destekli bir operasyon başlatmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Washington Post gazetesine yüzlerce ABD deniz piyadesinin operasyona destek için gönderildiğini ve bu askerlerin IŞİD’i top atışına tutabilecekleri bir ileri karakol kuracağını aktardı.

Takviye birliklerin ne zaman Suriye’ye gönderildiği konusunda ise bilgi verilmedi. ABD’nin özel kuvvetleri, hâlihazırda SDG’yi desteklemek için bölgede bulunuyordu.

Rakka’nın etrafındaki pek çok bölgeyi IŞİD’in elinden alan örgütün önümüzdeki haftalarda kente yönelik bir operasyon başlatması bekleniyor.

SDG Sözcüsü Silo: Türkiye’nin kesinlikle bir rolü olmamalı

ABD hafta sonu da bazı özel kuvvetlerini Menbiç’e yerleştirerek Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle SDG arasında çatışma yaşanmasının önüne geçmişti.

Türkiye, SDG’nin içindeki en büyük güç olan YPG’yi terör örgütü olarak tanımlarken ABD YPG’yi bölgede IŞİD’e karşı bir müttefik olarak görüyor.

Bugün Reuters’a konuşan SDG Sözcüsü Talal Silo, Türkiye’nin Rakka’da kesinlikle bir rolü olmaması gerektiğini söyledi.

“Türk tarafı işgalci bir güçtür ve Suriye’de daha fazla toprak kontrol etmesine izin verilmemelidir” ifadelerini kullanan Silo, bu mesajı ABD’li Senatör John McCain’e ve Suriye’nin kuzeyindeki ABD’li askeri yetkililerle görüşmelerinde açıkça söylediklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.