Rasmussen: Rusya uçurumun kenarından çekilmeli

Rasmussen: Rusya uçurumun kenarından çekilmeli

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerini çekmesi çağrısında bulundu. Rasmussen, “Rusya uçurumun kenarından çekilmeli.” dedi.

Ukrayna’daki temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Rasmussen, Rusya’nın sınıra 20 bin asker yığdığını belirtti ve Ukrayna’yı işgale hazırlanıyor olabileceğini öne sürdü. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Rusya’yı ‘barış gücü’ bahanesiyle savaş çıkarmaması konusunda uyardı.

Anders Fogh Rasmussen, Moskova’yı ayrıca Ukrayna’daki gerginliği düşürmek yerine bu ülkeyi istikrarsızlaştırmaya devam etmekle suçladı. Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçılara her geçen gün daha fazla destek verdiğini öne süren Rasmussen, Malezya uçağının düşürülmesinin de Moskova’nın bu ‘sorumsuz’ destek siyasetinin sonucu olduğunu iddia etti.

Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna ile her zamankinden daha yakın çalıştıklarını söyledi. Rasmussen, Ukrayna’nın silahlı kuvvetleri ve savunma kurumlarını reforme etmesi için tavsiye ve destekte bulunacaklarını ifade etti.

Ukrayna’da devlet yetkilileriyle görüşmeler yapan Anders Fogh Rasmussen, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun elinden ‘özgürlük’ beratını da aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.