AB’nin vereceği 3 milyar Euro’ya İtalya engeli

AB’nin vereceği 3 milyar Euro’ya İtalya engeli

Brüksel’de toplanan AB maliye bakanları, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için harcanacak 3 milyar Euro’nun aktarılması için anlaşmaya varamadı.

Toplantıda diğer bakanların yaptığı baskıya rağmen, İtalya Maliye Bakanı Pier Carlo Padoan, verileceği taahhüt edilen 3 milyar Euro’nun tamamının AB bütçesinden aktarılması, ülkelerin hazinelerinden ek ödeme istenmemesi gerektiğini savundu. İtalyan bakan, Türkiye’nin 2 milyon Suriyeliyle kendi topraklarında ilgilenme çabasını ise desteklediklerini kaydetti.

Mevcut plana göre 2 milyar Euro’nun 28 üye arasında paylaştırılması öngörülmüştü. Şu ana kadar AB Komisyonu, fonlardan 500 milyon Euro’nun Türkiye’ye aktarılmasını onay vermişti.

Hollanda Maliye Bakanı ve Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, İtalya’nın vetosunu kaldırmadığını fakat çok çok yakın bir zamanda ikna olacaklarını düşündüğünü söyledi. Dijsselbloem, Türkiye ile imzalanan Eylem Planı’nın uygulamaya en kısa zamanda geçmesi konusunda AB üyelerinin büyük oranda fikir birliği içinde olduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.