ABD’den Irak’a ek Özel Hareket Kuvveti

ABD’den Irak’a ek Özel Hareket Kuvveti

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak’a ek ABD Özel Hareket Kuvveti gönderileceğini açıkladı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki terör saldırılarının ardından IŞİD’e yönelik mücadelenin artırılması kapsamında alınan karar göre, Suriye’ye gönderilecek özek kuvvetler özellikle IŞİD liderlerini hedef alan operasyonlar, rehine kurtarma operasyonu ve istihbarat toplama gibi faaliyetlerde bulunacak.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde düzenlenen oturumda Amerikalı milletvekillerinin konuya ilişkin sorularına cevap veren Carter, özel kuvvetlerin Irak yönetimi ile koordinasyon içinde olacağını, Irak güçleri ve Kürt Peşmergeler ile yan yana savaşacağını söyledi.

Özel kuvvetlerin Irak’taki gösterecekleri faaliyetleri özetleyen Carter, “Bu daha fazla hedef tespiti, baskın ve sürat sağlayan daha iyi bir istihbarat döngüsü oluşturacak. Irak’taki baskınlar Irak hükümetinin talebi ile gerçekleşecek ve sınırlarını ve binalarını korumaya odaklanacak. Bu kuvvetler ayrıca Suriye’de tek taraflı operasyon yürütmek üzere hazır bulunacak” şeklinde konuştu.

On binlerde Amerikan personelinin Orta Doğu bölgesinde olduğunu ve bunlara yenilerinin eklendiğini ifade eden Carter, “Dünyanın bildiği en iyi savaş gücünü kullanıyoruz” dedi. Carter, özel kuvvetlerin IŞİD’e daha fazla baskı oluşturacağını kaydetti.

ABD’nin göndereceği özel kuvvetlerin IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya düzenlenmesi beklenen özel operasyonun planlamasına katılacağı da ifade ediliyor.

ABD’nin şu anda Irak’ta yaklaşık 3 bin 500 askeri bulunuyor. Başkan Obama geçtiğimiz ekim ayında 50 kadar özel harekat kuvvetinin Suriye’ye gönderileceğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.