Kerry, Netanyahu ile yeni yerleşim kararını görüştü

Kerry, Netanyahu ile yeni yerleşim kararını görüştü

Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail’in Filistin ile tekrar başlayan barış görüşmelerinin hemen ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te bin 200 yeni yerleşim yapılacağını açıklaması üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Brezilya’da çeşitli temaslarda bulunun John Kerry, Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ile düzenlediği basın toplantısında İsrail yönetiminin aldığı yeni yerleşim kararına da değindi. Konu hakkında Netahyahu ile ‘açık ve samimi’ bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade eden Kerry, söz konusu gelişmenin barış görüşmelerine zarar vereceğine dikkat çekti. ABD olarak yeni yerleşimleri ‘yasadışı’ gördüklerini bir kez daha vurgulayan Kerry, İsrail tarafının barış görüşmeleri süresince yeni yerleşim yerleri duyurusu yapmamasının daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Kerry konuyu barış sürecine devam etmeye kararlı gördüğü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşeceğini belirtti.

Başbakan Netanyahu ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ile görüştüğü öğrenilen Kerry’nin, ABD’nin gelişme hakkındaki kaygılarını ilettiği ifade edildi.

 

Filistinli bazı yetkililer İsrail’in kararına büyük tepki göstermiş, gelişmenin barış görüşmelerinde İsrail tarafına ne kadar güvenilebileceğini ortaya koyduğunu ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.