ABD savaş gemisi, Rusya’yı Güney Kıbrıs’tan izliyor

ABD savaş gemisi, Rusya’yı Güney Kıbrıs’tan izliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) “USS Donald Cook-DDG75” adlı destroyer gemisinin Salı gününden beri Kıbrıs’taki Larnaka Limanı’nda bulunduğu açıklandı.

Geminin kaptanı Charles E. Hampton’un “Navaltoday” adlı web portalına yaptığı açıklamada, geminin Güney Kıbrıs’a ziyaretinin, ABD ile Güney Kıbrıs arasındaki iyi ilişkileri sembolize ettiğini ve geminin ziyaretinin, son 18 ayda ikinci ziyaret olduğunu söyledi.

Larnaka Liman Amiri Yannos Lakkotripis, de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, geminin limana önceki gün demirlediğini ve ne zaman ayrılacağına dair bilgilerinin bulunmadığını söyledi.

Lakkotripis ayrıca, geminin nereden geldiği ve nihai güzergahının neresi olduğu konusunda da bilgilerinin bulunmadığını, ancak her savaş gemisi ziyaretinde, özellikle de ABD’den gelenler için, liman bölgesindeki güvenlik tedbirlerini artırdıklarını kaydetti.

Öte yandan, Güney Kıbrıs’taki bazı yetkililer ise geminin Rusya’nın Suriye’deki faaliyetlerini takip amacıyla bölgeye geldiğini ve keşif yaptığını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.