Orlando’da silah almak sadece 38 dakika

Orlando’da silah almak sadece 38 dakika

Haftasonu 49 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan bir trajedi yaşayan Orlando’da silah almak hala çok kolay.

Huffington Post ekibi saldırı sırasında Omar Mateen’in kullandığı AR-15 yarı otomatik tüfeğin bir gazeteci tarafından Pazartesi günü Pennsylvania’da 7 dakikada satın alındığı haberini görüp Orlando’da aynısını denemeya karar verdi.

Eyalet kapsamında acil durum ilan edilmiş olsa da bu silah satışlarını etkilememiş gibi.

Gazeteciler Orlando’da bir silah dükkanına girip kasadaki görevli ile bir süre konuştuktan sonra AR-15 almak istediklerini açıkladı. Normalde silahlar için güvenlik kontrollerinin üç gün sürdüğü ancak tüfekler için aynı durumun olmadığını belirten görevli kısa bir beklemenin ardından silahı satmış.

Görevlinin ehliyetlerine baktığı, çok kısa bir süre güvenlik kontrolü için uğraştığı ve bu arada gazetecilere nerede oturdukları, uyuşturucu kullanıp kullanmadıkları gibi sorular sorup 38 dakika sonunda tüfeği verdiği ifade edildi.

Tüfeğin fiyatının 644 dolar olduğu ve mağazada ABD Başkanı Barack Obama’nın bir fotoğrafının üstünde, “Ayın satış elemanı” yazısı bulunduğunu belirten Huffington Post ekibi, Orlando’daki çoğu silah dükkanında tüfeklerin bu kadar kolay satıldığını anlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.