55 yıl aradan sonra ABD’den Küba’ya ilk tarifeli uçuş

55 yıl aradan sonra ABD’den Küba’ya ilk tarifeli uçuş

ABD ile Küba arasındaki tarifeli uçak seferleri 55 yıl aradan sonra tekrar başladı. Yıllar sonra Florida’nın Fort Lauderdale kentinden kalkan uçak Küba’daki Santa Clara’ya indi.

Tarifeli uçuşu bugün JetBlue Havayolu Şirketi’ne ait 387 sefer sayılı uçak gerçekleştirdi. ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx, JetBlue CEO’su Robin Hayes ve gazeteciler de yıllar sonra yapılan tarihi uçuşa katıldı. Diğer yolcuların ise Küba kökenli vatandaşlar olduğu belirtildi. 

İlk tarifeli uçuşu Küba asıllı Frank Barreras isimli kaptan gerçekleştirdi. Barreras uçuş öncesi yaptığı açıklamada, ailesinin yıllar önce tarifeli seferlerden biri ile Küba’dan ABD’ye göç ettiğini hatırlatarak ilk seferin kendisi için duygusal bir anlam ifade ettiğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tarifeli uçuşun gerçekleşmesini Küba ile ilişkilerde ‘bir başka ileri adım’ olarak değerlendirdi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, altı Amerikan havayolu şirketinin Küba’ya günlük sefer düzenlemesini onaylamıştı.

Bakanlık, Küba’ya günlük uçak seferi düzenlemek isteyen American Airlines, Frontier, JetBlue, Silver Airways, South ve Sun Country Airlines havayolu şirketinin taleplerini onayladı. Uçuşlar Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia ve Minneapolis şehirlerinden gerçekleştirilecek.

Amerikalı havayolu şirketleri  şu an için seferlerini Küba’nın Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguin, Manzanillo, Santa Clara ve Santiago de Cuba şehirlerine yapacak.

2014 sonlarında on yıllardır süren düşmanlıklarından vazgeçen Küba ve ABD arasında, kısa bir süre önce iki ülke arasında diplomatik ilişkiler tekrar kurulmuştu. ABD Başkanı Barack Obama, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri tekrar başlatarak, Küba’yı ziyaret etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.