Zeynep Demir

Zeynep Demir


Eski Yazıları

Zeynep Demir - Kuran

Aman Allah’ım o nasıl güzel bir sesti! O nasıl mükemmel bir okuyuştu, insanın damarlarından kanının akışını hissettiren, her kelimede yüreğini vuran, her hecede sesinin dehşetini tüm bedende hissettiren gencecik bir delikanlının muazzam Kuran okuyuşuydu. Ama bir farklılık vardı ki, delikanlı sıradan bir Kuran okumuyordu.

Bir anma gecesinde okunan bir Kuran’ı Kerim’di bu. Büyük çoğunluğunu Hıristiyan bir toplumun oluşturduğu, “Medical Center” da onu tanıma şerefine ermiş insanların hatıralarını anlattığı, bizim hiçte alışık olmadığımız bir anma töreni.

Twitter da dolaşırken rastladım bu törene. Birileri bir kaç dakikalık görüntüler kaydetmişti. O ses beni sarsmıştı derinden. Haberlerde dolaştıkça daha da derinden sarsılmaya başladım. Çünkü aynı mükemmel kıraat cenaze namazını da kıldırıyordu. Arkada gözü yaşlı bir cemaat, bir kaç çocuk, boynu bükük bir eş ve bir baba ve 19 yaşında bir imam.

Gurbet elde kılınan bir cenaze namazı idi bu. Cemaatin halinden belli idi mevtanın ne kadar sevildiği, zira sıradan cenaze namazları gibi değildi, buram buram hüzün vardı.

Ben hiç tanımadım onu, ama gerek yoktu, zaten geride bıraktıkları onun ne kadar mükemmel bir hayat yaşadığının ve de yaşattığının eseri idi. Çok sevilmişti, her yerde haber olmuş, vefatının birinci yılında anma günü bile düzenlenmişti. Nasıl bir hizmet etti ise, vefatından sonra bile hizmeti devam etmişti.

Belki o hayatta iken Kuran’ı çok anlatmaya çalışmıştı, kısmeti ise, o vefat ettikten sonra insanlara oğlu tarafından okunması olmuştu. Ve beni en derinden sarsan da buydu. 19 yaşındaki gencecik oğlu cenaze namazını kıldırmış ve oğlu anma gününde Kuran ziyafeti vermişti. Belki benim gibi sıradan bir Türk gibi okumuş olsa bu kadar ilgimi çekmeyecekti. Youtube’da mükemmel kıraat diye yayınlanan Araplar gibi muhteşem bir okuyuştu onunkisi. Ve tabi ki, kendi annesinin cenaze namazını kıldırabilecek erdeme sahip olabilmesi.

Texas saf olmuştu arkasında ve annesinin son namazını kıldırmak gencecik bir omuza kalmıştı.

Nasıl bir hizmet etmişsin sen Aynur abla, insanların seninle hayatta iken tanışmasına hiç gerek kalmamış; nasıl bir hizmet etmişsin ki, sen bıraktığın maddi ve manevi eserler ile hala hizmet ediyorsun. Sen nasıl bir annesin ki çocukların senin arkandan bu kadar dik durabiliyorlar, bu kadar kadere teslim olabilmişler. Allah bize de nasip eder inşallah senin gibi Hz. Fatımaların yolundan gidebilmeyi.

Write a comment

1 Comment

  1. I.s.c April 27, 22:58

    Amin..Allah hepimize husnu akibet,son ana kadar istikamet uzere yasamayi ve yad-i cemil olmayi lutfetsin..Amin

Only registered users can comment.