Siyahi gencin öldürüldüğü Chicago’da belediye başkanı özür diledi

Siyahi gencin öldürüldüğü Chicago’da belediye başkanı özür diledi

ABD’nin Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel, siyahi Laquan McDonald’ın polis tarafından öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin göstericilere aşırı güç kullanması nedeniyle özür diledi.

Yaşananlardan dolayı kendini sorumlu tutan Belediye Başkanı Emanuel, ‘neyin yanlış gittiğinin acı ve dürüst hesaptan’ geçirilmesi gerektiğini söyledi. Chicago Meclis Konseyi toplantısında duygusal bir konuşma yapan tecrübeli siyasetçi, “Olanlardan dolayı sorumluluğu alıyorum çünkü benim gözetimimde meydana geldi. Ve bunu onaracaksak, bunun sorumluluğunun bende olduğun anlamanızı istiyorum.” diye konuştu.

Siyahi gencin öldürülmesi olayının hiç olmaması gerektiğini ifade eden Emanuel, “Polis departmanındaki gözetim, denetleme kurumu ve liderlik (idarecilik) başarısız olmuştur. Ve bunun değişmesi gerekiyor.” dedi. Kamuoyu güvenini tekrar kazanmak için çok çalışması gerektiğini vurgulayan belediye başkanı, “Bunun tekrar kazanılması için kelimeler yeterli değil.” şeklinde konuştu. Emanuel, kanunu koruması gereken hiçbir polis memurunun, kanunun üstünde olmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Daha önce milletvekili olarak 3 defa Kongre’ye giren Emanuel, ABD Başkanı Barack Obama’nın bir süre özel kalem müdürlüğünü görevini de yapmıştı. Belediye başkanı Emanuel, siyahi gencin öldürülmesinden sonra ortaya çıkan görüntülerden sonra büyük baskıya maruz kalmıştı. Kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 51’den fazlası Emanuel’in istifa etmesi gerektiğini, yüzde 29’u ise istifa etmemesi gerektiğini söyledi.

Chicago kentinde 20 Ekim 2014’te polis tarafından öldürülen Laquan McDonald (17) isimli gencin 14 saniye içinde 16 kez kurşunlandığını gösteren görüntülerin yayımlanmasının ardından binlerce kişi sokağa dökülmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.