Altıncı Uluslararası Çocuk Festivali coşkuyla kutlandı

Altıncı Uluslararası Çocuk Festivali coşkuyla kutlandı

Turkish American Society of Michigan (TASM) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

ABD’nin Michigan eyaletinde gerçekleştirilen organizasyona yüzlerce çocuğun yanı sıra bin 500’den fazla Amerikan vatandaşı katıldı. Balkan American Community Center (FEBA) ve Niagara Foundation’ın desteklediği programda, ülke temsilcilerinin sahne performanslarıyla birlikte, ülkeler hakkında bilgilendirme yapan stantlar, çocuk aktiviteleri ve Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı kermes büyük ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan TASM Başkanı Tolga Çelik bu tarz organizasyonlarla kültürler arası köprüleri inşa etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Özellikle çocuklar arasında kültürel alışverişi, toplumsal çeşitliliği, barış ve anlayışı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen organizasyon, Michigan eyaletinin önde gelen isimleri tarafından da takdirle karşılandı. Programa Macomb County Şerifi Anthony Wickersham, Michigan Eyaleti Milletvekili Henry Yanez ve çok sayıda önemli isim katılarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gerçekleştirildiği her yıl katılımcı sayısı giderek artan organizasyon bu yıl 40 ülkeden ekibe ev sahipliği yaptı. Program sonunda seyirciler arasında yapılan çekilişle ödüller dağıtıldı ve geleneksel hale gelen toplu kapanış coşkusu ile altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali tamamlanmış oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.