New York polisinden Pokemon uyarısı

New York polisinden Pokemon uyarısı

New York Polis Departmanı, sürücüleri Pokemon Go oyunu konusunda uyardı.

Direksiyon başında oyun oynamanın yasak olduğunu hatırlatan New York Motorlu Araçlar İdaresi Direktörü Terri Egan, bu durumun hem sürücüler hem de yayalar için ciddi tehlikeler oluşturacağına dikkat çekti.

Araç kullanan sürücülerin ve yol kenarlarında yürüyen yayaların Pokemon Go oynamaması gerektiğini belirten Egan, “Ülkeyi etkisi altına alan bu yeni oyunun, kamu güvenliğini tehlikeye atacak şekilde oynanacağı yönünde endişelerimiz var” dedi. Seyir halinde keyifli bir oyunu oynamanın gerçek hayatta çok ciddi sonuçları olabileceğini hatırlatan Egan, “Sadece sanal yaratıkları yakalamak için hem kendinizin hem de başkalarının hayatını riske atmaya değmez.” diye konuştu.

New York’ta seyir esnasında telefonla konuşmak, mesajlaşmak, fotoğraf çekmek ya da oyun oynamak yasak. Araç kullanırken telefonla konuştuğu ya da mesajlaştığı tespit edilen sürücüler ilk ihlalde 250 dolar, ikincide 400 dolar, üçüncü ihlalde ise 600 dolar cezaya çarptırılıyor. Üçüncü ihlalin ardından sürücünün ehliyetine 90 gün süreyle el konuyor.

Fotoğraf: https://twitter.com/AyerPD

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.