Washington’da ‘Trayvon Martin’ protestosu

Washington’da ‘Trayvon Martin’ protestosu

Siyahi genç Trayvon Martin’i öldüren Latin Amerika asıllı George Zimmerman’ın suçsuz bulunmasına tepkiler giderek büyüyor. Bugün ülke genelinde 100’ün üzerinde şehirde aynı anda protesto yürüyüşleri düzenlendi.

02trayvonGöstericiler birçok şehirde olduğu gibi Washington’da da Adliye Sarayı’nın önünde toplandı. Yaklaşık bin kişilik grup ellerinde ‘Trayvon Martin için adalet, Adalet için savaş, Yaralar zamanla değil adaletle iyileşir’ yazılı dövizlerle adalet çağrısında bulundu. Bir grup gösterici mahkemenin kararına tepkilerini dans edip şarkı söyleyerek gösterdi.

Eylemi organize eden gruplardan Ulusal Hareket Ağı (NAN) yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri eylem meydanında toplanan gruba seslendi. Konuşmacılar ABD adalet sistemini ayrımcılık yaptığı iddiasıyla eleştirdi. Trayvon Martin için adalet talep ettiklerini ifade eden yetkililer, bu gerçekleşmediği sürece eyleme devam edecekleri mesajını verdi.

01trayvonEylemcilerden bazılarının ‘Adalet yoksa barış da yok’ şeklinde slogan atması dikkat çekti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme yerel ve ulusal yayın kuruluşları da ilgi gösterdi. Canlı yayın araçları aracılığıyla halk gelişmelerden anlık olarak haberdar edildi.

Başkan Obama ise konu hakkında yaptığı son açıklamada beyaz Amerikalıların siyahlara karşı ırkçı ayrımcılığın devam ettiğini anlaması gerektiğini ifade etti. Son yıllarda ırk ayrımcılığında pozitif gelişme yaşandığının da görülmesi gerektiğini belirten Obama, mahkeme kararına saygı gösterilmesini talep etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.