Martin Luther King memleketi Atlanta’da anıldı

Martin Luther King memleketi Atlanta’da anıldı

Hayatını ırk ayrımının son bulması için başlattığı mücadeleye adayan Martin Luther King’in (MLK) 87. doğum yıldönümü için memleketi Atlanta’da yine konserler, konferanslar, yemekler, yürüyüşler, film gösterimleri gibi bir çok etkinlik düzenlendi.

Her yıl Ocak ayının 3. Pazartesi günü  Martin Luther King günü olarak kutlanıyor ve o gün 1994 yılından bu yana resmi tatil oluyor. Ocak ayı boyunca MLK anısına bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan Atlanta’da Üniversitelerde konuk konuşmacılar davet edilerek MLK’ in hayatının anlatıldığı programlar ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atlanta’nın Central Parkı olarak bilinen Piedmont Parkta geçen Cumartesi günü yaklaşık beş kilometrelik “özgürlük koşusu” düzenlendi. Aynı gün oldukça prestijli bir ödül gecesi olan Salute to Greatness Awards yemeği de düzenlendi.

Atlanta şehir merkezinde olan King Merkezi de ay boyunca  kitap imza günleri, resepsiyonlar gibi bir çoğu ücretsiz olan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Babasının ve kendisinin de aynı anda görev yaptığı Ebenezer Babtist Klisesi’nde MLK’in insanlığa bıraktığı miras anısına programlar düzenlendi. Pazartesi günü ise Atlanta İnsan Hakları Merkezi’nde “A Force More Powerful” isimli film gösteriliyor.

Ayrıca Pazartesi günü Atlanta şehir merkezi Peachtree caddesinde MLK yürüyüşü yapıldı. Yine Atlanta Çocuk Müzesi ise Pazartesi günü 3 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca MLK günü Atlanta History Center, and Margaret Mitchell evi müzesi ve bütün parklara giriş ücretsiz oluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.