Microsoft uyardı: Rusya, Ukrayna’ya destek çıkanlara siber saldırıları artırdı

Microsoft uyardı: Rusya, Ukrayna’ya destek çıkanlara siber saldırıları artırdı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini ardından teknoloji devleri Rusya’yı terk etmeye devam ederken, Microsoft’tan önemli bir uyarı geldi.

Rusya’dan çıkan şirketler arasında olan Microsoft,  başta ABD ve Polonya olmak üzere Ukrayna’yı destekleyen ülkelere karşı Putin rejiminin siber saldırılar düzenlediğini, saldırıların artarak devam edebileceğini duyurdu.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Rus bilgisayar korsanlarının artık sadece hükümet sistemlerini değil, düşünce kuruluşlarını, işletmeleri, yardım gruplarını ve savaşla ilgili değerli bilgilere sahip olabilecek tüm sektörleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Microsoft, Ukrayna dışında 42 ülkeden 100’den fazla kuruluşun bu saldırılardan etkilendiğini vurguladı. Ukrayna’ya dünya genelinde destek çıkan kurumların yüzde 60’tan fazlasının NATO üyesi ülkelerde yer almasından dolayı Rus siber korsanların birincil hedefinin ABD olduğu kaydedildi. Rus korsanlar, askeri ve insani yardımların teslim merkezi konumundaki Polonya’yı ise özellikler hedef alıyor.